Fotolia.com

Tas pats notiek ar sievieti pēc dzemdībām. Tāpat kā jūsu, vīrieša seksualitāte ir jūsu kā vīrieša identitātes būtiska daļa, tāpat dzemdības ir nozīmīga sievietes identitātes daļa. Ne visas sievietes sēro, ja viņu dzemdībās kaut kas ir nogājis greizi, bet tām, kuras sēro, tā ir reāla problēma. 6

Pajautā dzīvesdraudzenei, vai viņa ir priecīga par jūsu ģimenē ienākušo mazuli, un viņa noteikti atbilsdēs: jā. Pajautā, kā viņa iedomājās tikšanos ar bērniņu un cik daudzus gadus viņa bija sapņojusi, kā reiz kļūs par māti. Paskaties, kā mūsu kultūrā romantizē šo notikumu, tad pajautā, vai viņas ieceres stipri atšķīrās no īstenības.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Lasīt citas ziņas

Arī vīru var ievainot tas, ka sieva dzemdībās cietusi. Sievai, iespējams, varētu palīdzēt, ja viņa sadzirdētu, ka tu biji nobijies, kā tu juties, kad biji liecinieks situācijai, kad sieva bija apdraudēta vai nedrošībā.

Dzemdību traumai nav jūs jāšķir, tā var jūs padarīt vienu otram tuvākus, ja vien jūs atradīsiet veidu, kā par to runāt, un pieņemsiet, ka to nevar salabot. Jūs nevarat atgriezties laikā un to mainīt, jūs nevarat gaidīt, ka viņa to aizmirsīs, bet jūs varat apstiprināt viņas pieredzi un pieņemt viņas bēdas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ar laiku sieviete var rast iekšēju mieru un pieņemt traumatisku dzemdību pieredzi. Vīrietis var gan ieņemt vadošu lomu šajā iekšējā dziedināšanā, gan – kavēt to. Vīrietis nekad līdz galam nesapratīs, ko sievietei nozīmē dzemdības, tas arī nav nepieciešams, taču ir svarīgi dot viņai pleca sajūtu, kamēr viņa raud. Viņa jūs mīlēs par to.

* Dzemdību emocionālā trauma var sievietei rasties gan fiziski traumatiskās dzemdībās, kā, piemēram, ķeizargriezienā vai ar starpenes iegriezumu u.tml., gan no neiejūtīgas attieksmes, piemēram, ja pret sievieti izturas kā pret objektu un nerēķinās ar viņu; gan ja gaidas neatbilst iecerētajam u.tml.

Avots: wholewoman.com.au

Tulkoja Linda Rozenbaha

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.