
Kas jauns jāievēro konservu gatavošanā? Seminārs mājražotājiem par jaunāko nozarē 0
Lai informētu par jaunākajām valdīnikām augļu un dārzeņu konservu ražošanā, rīt, 10 oktobrī Zemkopības ministrijā tiek rīkots projekta rezultātu seminārs “Augļu un dārzeņu konservu ražošana. Konservēšanas alternatīvās metodes”.
Seminārs notiks ministrijas telpās Republikas laukumā 2, Rīgā, no plkst.10 līdz 13.
Seminārs īpaši paredzēts tiem, kas ražo un izplata augļu un dārzeņu konservus salīdzinoši nelielos apjomos un tiem, kas tikai vēl plāno uzsākt savu uzņēmējdarbību pārtikas aprites jomā.
Semināram var pieteikties pa e-pastu: [email protected], norādot vārdu, uzvārdu, pārstāvēto uzņēmumu un kontaktinformāciju vai, zvanot pa tālruni: 67620526.
Vadlīniju izstrādes laikā kopumā tika apmeklēti un aptaujāti vairāk nekā 240 augļu un dārzeņu konservu ražotāji. Anketēšanas rezultāti liecina, ka augļu un dārzeņu konservi (hermētiski slēgtā tarā), ko ražo uzņēmēji, galvenokārt ir ievārījumi (62%), sulas (60%), marinēti produkti (55%), dārzeņu salāti (40%) un kompoti (28%). Veicot konservu paraugu mikrobioloģiskās un ķīmiskās analīzes zinātniskajā institūtā “BIOR”, ir iegūti rezultāti par ražotās produktu iespējamo piesārņojumu, par ko stāstīs seminārā.
Vadlīniju mērķis ir sniegt palīdzību ražotājiem mikrobioloģiski nekaitīgu, kvalitatīvu un daudzveidīga augu izcelsmes konservu klāsta ražošanā bez lieliem ieguldījumiem tehnoloģiju izstrādē un speciālu iekārtu iegādē.
Projektu “Augļu un dārzeņu konservu ražošana. Konservēšanas alternatīvās metodes” īstenoja Zemkopības ministrija sadarbībā ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu “BIOR”, Pārtikas veterināro dienestu un Dārzkopības institūtu.