LETA

Pēc šīs situācijas nākšanas gaismā tika rosināts to iekšēji izvērtēt. 2

“Es uzskatu, ka domes izpilddirektoram būtu pašam no amata jāatkāpjas. To esmu teikusi arī domes sēdē, jo šis ir ļoti vērienīgs pārkāpums. Manuprāt, darbinieks savu darbu nav veicis korekti un radījis zaudējumus – ir gan iedragāta mūsu slava, gan arī finansiāli jāapmaksā piespriestais sods,” bilda Gremze.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
“Vibrēja durvis un logi…” Iedzīvotāji ziņo, ka vietām Latvijā novērojuši kaut ko līdzīgu zemestrīcei
Lasīt citas ziņas

Viņa uzskata, ka likumu normu nezināšana deputāti neatbrīvo no atbildības, bet tieši tāpēc pašvaldībā ir juristi un atbildīgie darbinieki ar izpilddirektoru priekšgalā, kuriem ir jāpārzina likuma normas un jāvirza atbilstoši lēmumi.

LETA jau ziņoja, ka KNAB pēdējos gados administratīvus sodus piemērojis vairāku novadu domes deputātiem, kuri koleģiāli balsojuši par kādu lēmumu. Pērn par ierobežojuma rīkoties ar valsts vai pašvaldības mantas neievērošanu KNAB piemērojis 70 eiro naudas sodu Balvu novada mēram un vēl trīs pašvaldības deputātiem. Tāpat birojs pērn piemērojis naudas sodus kopumā septiņiem Priekules novada deputātiem par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu rīkoties ar pašvaldības mantu neievērošanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

2014.gadā KNAB piemērojis naudas sodu deviņiem Ķekavas novada domes deputātiem par apmaksātu brīvdienu piešķiršanu pašvaldības iestāžu darbiniekiem – Dziesmu un deju svētku dalībniekiem. Arī iepriekšējos gados sodīti citu novada domes deputāti.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.