Foto: Timurs Subhankulovs

Konkursā “Bites Rīgas vēsturiskajā centrā” par garšīgāko atzīts Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas stropa medus 0

Rīgas Latviešu biedrības (RLB) rīkotajā konkursā “Bites Rīgas vēsturiskajā centrā” ar tikai divu balsu pārsvaru par garšīgāko atzīts Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) bišu stropa medus, pastāstīja konkursa pārstāve Marija Heislere-Celma.

“Sākumā domāju, ka kļūda…” Pircējs pamatīgi samulsis par lasīto uz “Selgas” produkta iepakojuma
DJ Ella, Chris Noah, Fiņķis… Nosaukti šova “Koru kari” jaunās sezonas visu 10 koru vadītāji
Viedoklis
Armands Puče: Trampa utošanās var dot pasaulei vēsturisku labumu
Lasīt citas ziņas

Par godu RLB 150 gadu jubilejai jūnijā tika uzsākts projekts “Bites Rīgas vēsturiskajā centrā”. Projekta laikā uz biedrības nama tika izvietoti trīs bišu stropi, kuri savā starpā sacentās par labākā medus saražošanu. Bišu saimju “aizbildņi” bija RLB, JVLMA un Latvijas Universitāte.

Svētdien Vērmanes dārzā cilvēkiem bija iespēja balsot par, viņuprāt, garšīgāko medu.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Neviens nezināja, no kura stropa nāk konkrētais medus, jo uz burciņām virsū bija tikai kārtas numuri. JVLMA uzvarēja tikai ar divu balsu pārsvaru,” pastāstīja RLB pārstāve, norādot, ka balsojumā piedalījušies ap 400 cilvēku.

Tāpat viņa atklāja, ka nominācijā “Raženākais ienesums” un “Vismīļākā saime” uzvarējis RLB strops.

Kopā no visiem trim saimēm ievākti 64 kilogrami medus un septembrī varētu būt zināmi arī tā ķīmisko analīžu rezultāti, kuri paņemti ar nolūku uzzināt, cik tīrs un kvalitatīvs medus ir, vai tam ir kādi piemaisījumi un no cik daudz dažādiem augiem bites medu ievākušas.

Projekta laikā savāktais Vērmanes liepu medus tiks marķēts kā “RLB 150.gadu jubilejas – Vērmanes liepu ziedu medus” un izplatīts kā jubilejas suvenīrs, no kura ienākumus paredzēts izmantot RLB nama restaurācijai.

Projekta mērķis bija aicināt sabiedrību domāt zaļi un “ārpus rāmjiem”, kā arī popularizēt pilsētu dravniecību jeb “urban beekeeping”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.