Foto – Shutterstock

Iespējamā laulība un laulības līgums 0

Ņemot vērā, ka neesat drauga laulātā, jūs īpašumu nevarat arī mantot. Tāpēc viens no risinājumiem varētu būt laulības noslēgšana, kas dotu iespēju izmantot tiesisko regulējumu par laulāto likumiskajām mantiskajām attiecībām, kā arī dotu tiesības mantot. Jāapsver arī laulības līguma noslēgšana, tādējādi atrisinot jautājumu par laulāto mantiskajām attiecībām.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Lasīt citas ziņas

Laulības līgumā tā slēdzēji var laulāto likumisko mantisko attiecību vietā noteikt visas laulāto mantas šķirtību vai kopību. Mantas šķirtības gadījumā katrs laulātais ne vien patur viņam pirms laulības piederējušo mantu, bet arī laulības laikā var to patstāvīgi iegūt, lietot un ar to rīkoties neatkarīgi no otra laulātā. Savukārt mantas kopības gadījumā laulātajiem pirms laulības piederējusī, kā arī laulības laikā iegūtā manta, izņemot atsevišķo, ir apvienota vienā kopīgā nedalāmā masā, kura laulības laikā nepieder nevienam laulātajam atsevišķās daļās. Viens no gadījumiem, kad izbeidzas laulāto mantas kopība, ir laulības šķiršana. Tad manta starp laulātajiem jāsadala uz pusēm, ja vien laulības līgumā nav noteikts citādi.

Ja nolemjat salaulāties, taču neslēdzat laulības līgumu, īpašums tiks atzīts par laulātā atsevišķo mantu, jo tas laulātajam piederēja vēl pirms laulības noslēgšanas. Kā zināms, dalot laulāto kopīgo mantu, ņem vērā visu laulāto mantu, kas nav atzīstama par viena laulātā atsevišķo mantu. Tāpēc šajā gadījumā jūs nevarēsiet pretendēt uz īpašumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.