Foto – Anda Krauze

Piedalījos PSRS vēstniecības evakuācijas operācijā Hanojā. Kad atgriezos mājās, gribēju iet jūrā lielo rubli pelnīt, taču pēkšņi izrādījās, ka man neatver vīzu, jo kara komisariāts iebilstot. Komisariātā man skaidri un gaiši pateica: tu miera laikā esi piedalījies kaujas darbībās un parakstījis dokumentu, ka piecpadsmit gadus nebrauksi uz kapitālistiskajām valstīm un piecus gadus uz sociālistiskajām. Teicu, ka neko neesmu parakstījis, turklāt man jau nav bijusi pieeja nekādam valsts noslēpumam. Man atbildēja: pietiek ar to, ka tu zini komandiera uzvārdu. 3


– Patiesībā tā jau arī ir vēstures liecība! – apslēptu dārgumu meklētāja azartā es iesaucos un mudinu Rolandu stāstīt tālāk.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Lasīt citas ziņas
– Tālāk ir tā, ka aizgāju strādāt par ūdenslīdēju armijas glābšanas flotē Liepājā, esmu zem ūdens nostrādājis vairāk nekā tūkstoš stundu, – turpina Rolands. – Un tad mani pierunāja pāriet strādāt milicijā. Sāku ārpusresoru apsardzes daļā kā ekipāžas vecākais, tad kļuvu par nodaļas vadītāju, biju Liepājas bankas apsardzes nodaļas komandieris, arī pie pults savu laiku esmu dežurējis. Kad sāku studēt universitātes juridiskajā fakultātē, mani pieaicināja strādāt sociālistiskā īpašuma aizsardzības un spekulācijas apkarošanas nodaļā, ko saīsināti sauca par “obhss” (abreviatūra no krievu nosaukuma “Отдел по борьбе с хищениями социалистической собственности и спекуляцией”). Tiku līdz vecākajam operatīvajam pilnvarotajam, manā pārziņā bija Liepājas rajona tirdzniecība, spekulācija un kukuļņemšana. Nostrādāju tur līdz 1989. gadam, kad atklājās, ka man piemīt dziednieka spējas. Bija laiks, kad pie mana kabineta rindā sēdēja gan pacienti, gan aizdomās turētie. Nācās izlemt, ko darīt. Izvēlējos dziedniecību. Un tā jau divdesmit sešus gadus. Bet ieroči, apbalvojumi, grāmatas par karu un citas ar militāro nozari saistītas lietas joprojām ir mans hobijs. 90. gadu sākumā biju daudzus kaujas ieročus piereģistrējis tikai tāpēc, ka mani tas interesē. Kad jautāja, kam man trīs pistoles, atbildēju: bet ja nu man uzbrūk uzreiz trīs bandīti?

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.