Foto – Timurs Subhankulovs

– Pieminējāt Latvijas simtgadi. Valsts tai gatavojas. Vai “Saskaņa” arī kaut ko veltīs un atzīmēs, sagaidot apaļo gadskārtu? 29


– “Saskaņas” uzdevums sakarā ar simtgades tuvošanos būs – vai varam savest kārtībā nozares, kas vislielākā mērā ir svarīgas valsts nākotnei. Tās ir veselība, izglītība, drošība. To stiprinot, varēsim pastāvēt kā valsts. Bet, neko nedarot, 2018. gadu vēl nosvinēsim, bet tiešām nezinu, kā būs ar nākamo apaļo jubileju sagaidīšanu. Varbūt 150. gadadienā atlikušo Latvijas iedzīvotāju sanākšanai pietiks ar Mežaparka estrādi.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

– Esat bargs valdības kritiķis, kā opozīcijai pieklājas, bet vai “Saskaņai” nevajadzētu sastādīt ēnu kabinetu, kurš parādītu – lūdzu, te ir mūsu piedāvājums veselības aprūpē un pārējam?

– Ēnu kabineta vietā, no vienas puses, mums ir pašvaldības. Valdības līmenī esam opozīcijā, taču idejas varam īstenot tur, kur esam pie varas municipālajā pārvaldē. Līdzekļu ziņā nākamais gads būs grūts visur, bet Rīgas dome tomēr atvēlēs 50 miljonus, lai remontētu skolas, bērnudārzus, ķersimies pie diezgan vērienīgas ielu seguma labošanas. No jaunā gada nodrošināsim bērniem līdz 9. klasei brīvpusdienas. Mēs nedzīvojam citā valstī, bet ar esošo budžetu izdarīsim itin daudz, pateicoties citādai pārvaldes sistēmai un citām prioritātēm nekā valdībai.

CITI ŠOBRĪD LASA

No otras puses – mums Saeimā ir deputātu frakcija ar pieredzējušiem, zinošiem biedriem.

– Arī ar “Saskaņas” balsīm Saeimā pieņēma lēmumu par Latvijas pozīciju bēgļu uzņemšanā. Kāda nu pozīcija ir, tāda ir, bet kādi ir politiķa Ušakova uzskati par lielu, nekontrolētu cilvēku masu ieplūšanu Eiropā? Otrkārt, cik pilsēta gatava ienācēju uzņemšanai?

– Ar bēgļiem trakākais, ka esam novesti tiktāl, ka 200 eiro pabalstu viņiem uztver kā ārkārtīgi netaisnu, jo nav maz Latvijas pensionāru, kam nav tik liela pensija. Kopumā Eiropā situācija ir dramatiska, kas neizbēgami prasa risinājumu. Latvijas valdība atkal nav spējīga parādīt rīcību, un “Saskaņa” bija spiesta sniegt atbalstu, lai mēs vienīgie no Eiropas valstīm neizgāztos, kad tika saukts pēc solidaritātes. Pozīcija varēja būt par vai pret, tomēr kaut kā definēta, nevis nekāda. Ja valdība dzīvo ar cerību, ka būs salti, nav naudas un bēgļi aizbēgs, – tas, protams, ir plāns. Kaut visai nedrošs. Paredzu, ka bēgļu jautājums būs izaicinājums Rīgai, jo visi ieradušies brauks uz pilsētu. Esam liela, spēcīga pašvaldība, ar 700 bēgļiem tiksim galā. Bet dzīvokļu rindā ir ap 5000 rīdzinieku, un mājokļus piedāvāt nevarēsim. Vietas būs patversmēs. Darbavietas – piemēram, parku uzkopšanā. Tālāk skatīsimies.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.