Foto – Timurs Subhankulovs

– Ko Eiropas sociālistu aliansē spriež par bēgļu lavīnu? Vai daudzviet pie varas neieradīsies stipri labēji spēki ar stingru migrācijas regulēšanas politiku? 29


– Šī problēma rada apdraudējumus Eiropai. Arī Latvijā atbalstu var gūt nacionālisti, uz kuriem ar šķību aci skatīsies pat Iesalnieks un Dombrava. No otras puses, var izvirzīties klaji populisti. Tā ka nevar atmest ar roku, jāstāsta vēlētājiem – nenodot balsis par galējiem radikāļiem un populistiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Haoss pirms Eirovīzijas lielā fināla: valstis nosoda Nīderlandes pārstāvja diskvalifikāciju, bukmeikeri nosauc pašreizējos favorītus
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 132
Lasīt citas ziņas

– Kādas ir jūsu domas par piesolīto Krievijas armijas dziesmu un deju ansambļa koncertu Rīgā? Lietuvā, Latvijā viņus tā kā negribētu uzņemt. Igauņi teikuši, ka ar dziesmu necīnīšoties.

– Abstrahējoties, vai tas ir Krievijas vai citas valsts ideoloģijas ansamblis, zinot moderno pasauli, aizliegt Latvijā konkrētu uzstāšanos nozīmē izraisīt ažiotāžu. Koncertu noskatītos daži simti klausītāju, kurpretī, ieinteresēti aizlieguma dēļ, internetā to gribēs redzēt tūkstoši. Mūsdienu pasaulē tādi aizliegumi nestrādā. Manuprāt, igauņiem ir viedāka pieeja.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Mūsu lasītāji apjautājušies: kāpēc Rīgā rīko Maskavas dienas, bet ne Berlīnes vai Prāgas dienas? Vai starptautiskā sadarbība ir vienvirziena?

– Nē. Esam ES dalībvalsts, un attiecību apjoms kultūrā vai izglītībā ar citām Eiropas pilsētām ir milzīgs! Tas notiek nepārtraukti visās dimensijās. Maskavas dienas ir reizi dažos gados, viens no simtiem pasākumu Rīgā. Tam, protams, pievērš īpašu uzmanību. Man liekas svarīgākais, ka šīs dienas pašreizējā situācijā vienkārši notika. Ekonomiskās attiecības nav spožas. Rubļa kurss krīt, plus sankcijas, un krievu tūristi nebrauc. Taču krīze kādreiz beigsies, Eiropas kolēģi gribēs nopelnīt, atgriezties Krievijas tirgū. Ja, pateicoties saglabātajām attiecībām ar Maskavu, mūsu uzņēmēji tiks atpakaļ kā vieni no pirmajiem, tas būs izdevīgi. Strādājam arī citur austrumpusē. Latvija pēc izgāšanās ar Milānas izstādi nepiedalīsies Astanā “EXPO 2017”. Esam vienojušies ar organizētājiem, ka būs Rīgas stends. Zem šī jumta aicināsim uzņēmējus, kam ir interese par Kazah­stānas tirgu. Interese ir liela.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.