Borskābe pienā 0

Maize nebija vienīgais produkts, kura ražošanā lietoja aizstājējus. 1882.gada pētījums, pārbaudot 20 000 piena paraugus atklāja, ka viena piektā daļa piena bija aizvietotāju, lai gan lielākoties pienu ar citām vielām sajauca nevis ražotāji, bet gan paši patērētāji mājās. Piemēram, tie ticēja, ka, pievienojot pienam borskābi, tie “attīra” pienu, noņemot tam nepatīkamu garšu vai smaku. Neliels daudzums borskābes varēja izraisīt sliktu dūšu, vemšanu, vēdera sāpes un caurēju, bet ļaunākais, ka lietošanas dēļ cilvēki mēdza lietot pienu ar baktērijām, kas bija vēl bīstamāks. Tiek lēsts, ka līdz pat pusmiljons bērnu nomira no govju tuberkulozes, ar ko saslima, lietojot bojātu pienu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.