‘Therador’
‘Therador’
Foto – Valdis Semjonovs

Mājražotāja: Ķiploku produktu ražošana ir brīva niša Latvijā 0

Dažādas produkcijas ražošana no ķiplokiem vēl ir brīva niša Latvijā, šodien, atklājot jauno tūrisma maršrutu “Zemgales saimnieces aicina ciemos”, pauda mājražotāja Antra Zeiliņa.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Saimniecībā “Annas” Olaines novadā tiek ražoti produkti no ķiplokiem, un pašlaik tās klāstā ir 15 produkti, tostarp ķiploku tēja, biezzupa ar ķiplokiem, marinētie ķiploku kāti, ķiplonēze, aveņu ievārījums ar ķiplokiem un citi. Plānots, ka tuvākajā laikā tirgū būs pieejami vēl divi produkti, un Zeiliņa stāstīja, ka viens no tiem nebūs pārtikas produkts.

Zeiliņa Latvijā ir viena no retajām, kas gan audzē ķiplokus, gan ražo no tiem produkciju.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Krīze lika mainīt dzīvi. Tā kā arī mūsu ģimenē ķiploks bija aktuāls, pievērsos tam. Taču šī niša Latvijā joprojām ir brīva,” pauda saimniece.

Olaines novada “Annās” atrodas produkcijas degustāciju zāle, ķiploku lauki un siltumnīcas, taču pati ražošana notiek Ozolnieku novadā.

Jau vēstīts, ka Zemgalē, apvienojot desmit saimniecību piedāvājumus, izveidots jauns gastronomiskā tūrisma maršruts grupām “Zemgales saimnieces aicina ciemos”.

Maršrutā izstrādātāji iekļāvuši saimniecību “Annas” Olaines novadā, “Caunītes” Ozolnieku novadā, “Bemberus” un “Skrastiņus” Auces novadā, “Anneniekus” un “Sprīdīšus” Tērvetes novadā, “Terēnus” un “Blūdžus” Jelgavas novadā, kā arī “Vaidelotes” un “Lobgali” Bauskas novadā. Katrā no pieturas punktiem tūristiem saimnieces piedāvās gan izziņas ekskursiju, gan īpašo gardumu. Saimnieču piedāvājumā ir ķiploku biezzupa un ķiploku tēja, jēra gaļas sautējums, biezās vafeles ar piparmētru sīrupu, mājas siers, aitas piena saldējums, dažādi konditorejas izstrādājumi un maize.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.