Foto: Flaffy/Shutterstock

Melleņu zupa ar klimpām 2

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 300–400 g melleņu
• 150 g cukura
• 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
• puscitrona miziņa un sula
• 1 l ūdens

Klimpu mīklai
• 120 g kviešu miltu
• 60 g piena
• 1 ola
• 1–1,5 l ūdens
• cukurs
• sāls

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno citrona miziņu, mellenes un vāra, līdz ogas izšķīdušas. Pēc tam pielej citrona sulu, pieber cukuru un ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. Zupu vēlreiz uzvāra un atdzesē.

Lai pagatavotu klimpu mīklu, olas baltumu atdala no dzeltenuma. Bļodiņā sajauc pienu, olas dzeltenumu, sāli un cukuru, tad pievieno un iejauc miltus. Olas baltumu saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā. Citā katliņā ielej un uzvāra ūdeni, ar karoti no mīklas izveido klimpas, liek tās verdošā sālsūdenī un vāra, līdz klimpas gatavas. Izņem no ūdens un notecina. Melleņu zupu salej šķīvjos un pievieno atdzisušās klimpas.

!!! Var pagatavot arī biezpiena klimpas. Biezpienu sajauc ar sakultu olu, pievieno sāli un cukuru pēc garšas un samīca. Veido apaļas klimpiņas, ielaiž verdošā ūdenī un vāra gatavas, līdz uzpeld virspusē. Gatavajām klimpiņām uzliek piciņu sviesta, lai nesaliptu. Pievieno melleņu zupai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.