Publicitātes foto

Dēmoni– ļaunie svētuma sargi 0


Seno ēģiptiešu mitoloģija ir pārpilna ar būtnēm, kurām piemīt superspējas – labas, ļaunas, aizsargājošas vai uzbrūkošas. Ja artefakti ļauj precīzi izprast ēģiptiešu reliģiju, tad ilgi nebija skaidrs, kā viņi sadzīvoja ar dēmoniem. Zinātniekiem uz kāda zārka, kas attiecās uz t.s. Vidējo karalisti pirms apmēram 4500 gadiem, izdevies atrast vairāku dēmonu zīmējumus. Viens ir līdzīgs suņveidīgam babuīnam, bet otrs ir nenosakāms dzīvnieks ar cilvēka galvu. Abi sargā kādu ēku kompleksu, tādēļ pētnieki domā, ka tie varētu sodīt iebrucējus, kas apgāna svētās vietas. Secinājumu, ka ticība ļaunajiem gariem ir senāka nekā domāts, apliecina arī uz kāda papirusa atrastais dēmona attēls – liels putns ar melnu kaķa galvu.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas
Sirds slimības un audzēji ir tikpat seni, cik cilvēce
Tie uzskatīts, ka mazkustīgums, trekna pārtika, u.c. modernās dzīves blaknes veicina sirds slimību, piemēram, aterosklerozes un audzēju izplatību. Tādējādi varētu domāt, ka tālā senatnē šīs kaites bijušas izplatītas daudz retāk. Izrādās, 20 no 52 Kairas Nacionālajā senlietu muzejā izstādītajām mūmijām bijušu apkaļķojušies asinsvadi, kas nozīmē, ka šiem cilvēkiem varētu būt bijusi ateroskleroze. Piemēram, karaliskās princeses Ahmosas Merijetes Amonas mūmijas izpēte liecina, ka 40 gadus vecajai dāmai būtu bijusi nepieciešama sirds operācija, ja viņa dzīvotu šodien. 2015.gadā Elefantīnā spāņu zinātnieki atrada sievietes mūmiju, kura dzīvojusi pirms 4200 gadiem sestās dinastijas laikā un kurai konstatētas krūts vēža pazīmes. Bet 2011.gadā mūmijai M1 atrastas prostatas vēža pazīmes. Iespējamie slimību iemesli: pārāk liela sāls lietošana, parazītu izraisītas infekcijas, bitumena izmantošana laivu būvē vai toksiski dūmi.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.