Foto – LETA
Foto – LETA
Foto – LETA

Šajā pārskatā apkopotā informācija liecina, ka “airBaltic” ir iesaistīta četrās tiesvedībās, no kurām viena ir saistīta ar “Investbank”, kura 2012.gada martā sāka trīs civillietas pret bijušo “airBaltic” akcionāru BAS un “airBaltic” kā līdzatbildētāju, prasot atmaksāt BAS izsniegto aizdevumu 18,4 miljonu apmērā, procentus un līgumsodu. Tas izriet no trīs aizdevuma līgumiem starp “Investbank” un BAS, un trim galvojuma līgumiem, “kas it kā noslēgti starp “Investbank” un “airBaltic”,” teikts pārskata pielikumā par tiesvedībām. 0

2016.gadā Krievijas tiesa jau divās lietās bija lēmusi par labu “Investbank”. Šo prasību summas ir 2,35 un 11,16 miljoni eiro. “airBaltic” turpina tiesvedības par atlikušajām “Investbank” prasītajām summām, atzīmēts “airBaltic” pārskatā. Iespējams, ka šogad noslēgusies tiesvedība arī trešajā lietā.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

“airBaltic” gan uzskata, ka jebkādas “Investbank” prasības ir pretrunā 2011.gada 3.oktobra līgumam par “airBaltic” turpmāko finansējumu un pārvaldību starp uzņēmuma akcionāriem un finansētājiem, tāpēc tās nevar tikt piedzītas. “airBaltic” turpina aizstāvēt savas intereses pret “Investbank” Latvijas un Krievijas tiesās, uzsvērts lidsabiedrības pārskatā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka “airBaltic” pērn nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2015.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro. Savukārt lidsabiedrības apgrozījums pērn bija 286 miljoni eiro, kas ir aptuveni par 1% vairāk nekā 2015.gadā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.