Foto – Ieva Čīka/LETA

Grūtības ar pamatošanu 29

Valsts prezidenta kanceleja, kuru nu jau vada bijušais “Latvijas Pasta” vadītājs Arnis Salnājs, pagājšnedēļ nespēja vai nevēlējās viest skaidrību par iespaidīgo izmaksu piešķiršanas pamatotību gadījumos, kas radīja īpašas aizdomas.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Lasīt citas ziņas

To jautājumu vidū, uz kuriem saistībā ar dāsnajām izmaksām un to pamatojumu nekādas atbildes nespēja sniegt ne tikai A. Salnājs, bet arī prezidenta kancelejas Preses dienests (tā vadītāja Ilze Salna pērn prēmijā un naudas balvā kopā saņēmusi 2990 eiro) un prezidenta preses padomnieks Jānis Siksnis (pērn prēmijā un naudas balvā kopā saņēmis 4431 eiro), bija šādi:

– kā tieši Juridiskās nodaļas vadītāja vietniece visu gadu katru mēnesi “nodrošināja tiesisko pamatojumu” mēbeļu izgatavošanai un iegādei?

CITI ŠOBRĪD LASA

– kā tieši prezidenta konstitucionālo tiesību padomnieks ir veicis “starptautiskas konferences dalībnieku pieņemšanu Rīgas pilī plānošanu, organizēšanu, koordinēšanu, sagatavošanu un sekmīgu īstenošanu”?

– kādas tieši ārvalstu investīcijas ir piesaistījis prezidenta ekonomikas padomnieks, un kā ir iespējams iepazīties ar viņa it kā izstrādātajiem darbības virzieniem?

– kā tieši prezidenta nacionālās drošības padomnieks “nodrošināja Latvijas pārstāvību un dalību NATO Varšavas samitā”, un vai tiešām tieši viņš bija tas, kas organizēja un nodrošināja šo pārstāvību un dalību?

– kādi tieši ir tie “kultūras un sabiedriski valstiska un starptautiska mēroga projekti”, kurus ar īpašu darba intensitāti ir plānojusi un koordinējusi Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietniece?

Valsts kontrole pievērsīšot uzmanību

Valsts kontroles pārstāve Zane Ozola pašlaik atturas komentēt konkrētas izmaksas Valsts prezidenta kancelejas darbiniekiem un to pamatojumu, vien norāda, ka vispār likums ļauj “valsts un pašvaldību ie­stādēs nodarbinātajiem piešķirt naudas balvas, maksāt prēmijas, kā arī maksāt dažādas piemaksas, ievērojot likumā noteiktos nosacījumus un ierobežojumus”.

Taču vienlaikus Valsts kontrole norāda, ka atlīdzības jautājumi ir tās aktuālo revīzijās pārbaudāmo jautājumu lokā: “Informējam, ka šobrīd Valsts kontrole veic saimnieciskā gada pārskata revīziju par valsts iestāžu, tajā skaitā arī Valsts prezidenta kancelejas, 2016. gada pārskata sagatavošanas pareizību. Revīzijas ietvaros tiks pievērsta uzmanība arī valsts iestādēs izmaksātajai atlīdzībai.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.