Foto: Topseller/Shutterstock

Neturi ķirbi uz skapjaugšas! Idejas, ko gardu no tā pagatavot 0

Pasaules apceļotājs Kristofors Kolumbs uz Eiropu atveda arī ķirbi, ko eiropieši ilgu laiku dēvēja par indiāņu ābolu.

Reklāma
Reklāma

UZZIŅA

Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
TESTS. Atbildi uz 10 jautājumiem un uzzini, kādu vērtējumu tu iegūtu šajā latviešu valodas testā!
Lasīt citas ziņas

• ĶIRBJU sēklas ir lieliska uzkoda. Tās satur vielas, kas aizsargā un stiprina zobus, kaulus, matus un nagus. Vis­vēr­tīgākās ir kailsēklu ķirbja sēklas (bez čaumalas), tās satur 50–60% eļļas, un no tām gatavo slaveno ķirbju sēklu eļļu.

• ĶIRBJU mizas satur organisko želatīnu, kas vajadzīgs kaulu locītavām un skrimšļiem. Mizas ar visu mīkstumu var samalt sulā vai izkaltēt un saberzt miltos, ko pēc tam pievieno gan rīta jogurtam, gan pankūku, kēksu un kūku mīklai. Tajos panē zivis un gaļu, kā arī iebiezina dažādas mērces.

CITI ŠOBRĪD LASA

• ĶIRBJA staipīgais mīkstums, kas atrodas ap un starp sēklām un mīkstumu, lieliski der kā sejas maska.

• ĶIRBJU sula ir daudz vērtīgāka par apelsīnu un burkānu sulu. Ķirbis spēj pieņemt un sevī uzņemt dažādas garšas nianses, tāpēc veido sulu kokteiļus, pievienojot ābolus, citronu, dzērvenes, cidoniju sulu, medu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.