Foto – Shutterstock

Omes biezpienmaize. Klasiska recepte, kas noderēs ikvienai saimniecei 8

Sastāvdaļas
Neskābs mājas biezpiens – 500 g
Olas – 2 gab.
Manna – 1 sauja
Cukurs – 50 g vai pēc garšas
Rozīnes – 100-150 g
Skābais krējums – 4 ēdamkarotes
Saldkrējuma sviests – 2-3 ēdamkarotes
Vaniļa – naža gals
Sāls

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
TESTS. Atbildi uz 10 jautājumiem un uzzini, kādu vērtējumu tu iegūtu šajā latviešu valodas testā!
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Biezpienu sakuļ blenderī. Sviestu izkausē. Olas sakuļ ar cukuru. Bļodiņā ielej sakultās olas, biezpienu, mannas putraimus, pusi no kausētā sviesta, pusi skābā krējuma, sāli, vaniļu. Visu kārtīgi izmaisa un pievieno iepriekš izmērcētas rozīnes.

Labāk izvēlēties silikona cepamo pannu. Ielej tajā biezpiena masu un vienmērīgi izlīdzina pa visu pannas virsmu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Biezpiena masu pārziež ar nelielu daudzumu krējuma, apslaka ar sviestu.

Formu var pārklāt ar foliju. Cep cepeškrāsnī 160-180 grādu karstumā atkarībā no biezpienmaizes biezuma.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.