Pagatavo klasisku tiramisu mājās! Vienkārša un neticami garda recepte soli pa solim 0
Ja meklē desertu, kas izskatās grezni, bet ir viegli pagatavojams, tiramisu būs īstā izvēle. Ar kafijas aromātu, vieglu krēmu un gaisīgu tekstūru.
Gatavojam kopā ar Airitu!
Sastāvdaļas:
3 olas;
33g cukurs;
malta kafija;
kakao;
200ml saldais krējums;
cepumi “dāmu pirkstiņi”
155g mascarpones siers;
tumšā šokolāde un kafijas pupiņas dekorēšanai;
Pagatavošana
- Pagatavo stipru kafiju un ļauj tai pilnībā atdzist.
- Bļodā sakuļ 3 olas un (33g) cukuru, līdz veidojas gaiša, gaisīga masa.
- Citā bļodā sakuļ aukstu saldo krējumu (120g) ar cukuru (33 g), līdz izveidojas putukrējuma masa. Pievieno istabas temperatūrā turētu mascarponi (155g) un viegli iekuļ viendabīgā krēmā.
- Olu masu, uzmanīgi iecilā mascarpones un putukrējuma maisījumā, līdz izveidojas zīdains un gaisīgs krēms.
- Sagatavo piemērotu trauku (piemēram, stikla formu) un sāc kārtot desertu: katru “dāmu pirkstiņu” neilgi iemērc atdzisušajā kafijā un kārto traukā.
- Pār cepumiem pārklāj krēma kārtu. Turpini kārtot vairākas kārtas, noslēdzot ar krēmu.
- Gatavo tiramisū liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām.
Pirms pasniegšanas desertu var pārkaisīt ar kakao pulveri, rīvētu tumšo šokolādi un rotāt ar dažām kafijas pupiņām.
Lai labi garšo!