Ieva Rutkovska, Beverīnas novada Kauguru pagasta saimniecības “Vītoliņi” saimniece, ir Latvijas otrā produktīvākā ganāmpulka īpašniece.
Ieva Rutkovska, Beverīnas novada Kauguru pagasta saimniecības “Vītoliņi” saimniece, ir Latvijas otrā produktīvākā ganāmpulka īpašniece.
Foto – Dainis Bušmanis

Meklēju mantinieku 31

Jānis Rancāns, Ogres novada Krapes pagasta z/s “Madaras” īpašnieks, par savu biznesu prasa 4,8 milj. eiro. Cena kopš vasaras ir reizes divas samazināta. Šeit pārdod jaunu slaucamo govju kompleksu ar 400 govīm, karuseļa tipa slaukšanas iekārtu ar 28 vietām, kas var apkalpot divreiz lielāku ganāmpulku. Ir vieta, lai uzbūvētu fermu vēl 400 govīm. Pašiem pieder 250 ha zemes, nomas līgumi ir par 700 ha. Ir arī savs gateris. Saimniecība tiek pārdota ar visu tehniku un dzīvojamo māju, kur varēs dzīvot jaunais īpašnieks.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav 285
Lasīt citas ziņas

“Kad būvēju jauno fermu, par pienu maksāja labi – 30 centi par kilogramu, tiklīdz pabeidzu, tā cena nokrita un neceļas joprojām,” stāsta “Madaru” saimnieks. Viņš pienu realizē “Valmieras pienam”, kurš maksā 20–22 centus par litru. Pašizmaksa šajā saimniecībā ir 25–26 centi. Taču zemā piena cena nav vienīgais iemesls, kas spiež atteikties no biznesa. “Kāda jēga man vilkt līdz pēdējam elpas vilcienam?” Saimniekam ir jau 76 gadi un nav mantinieka, kam atstāt saimniecību ar izkopto Holšteinas sarkanraibo govju ganāmpulku.

Potenciālo pircēju kopš vasaras, kad saimniecība izlikta pārdošanai, ir bijis diezgan daudz – gan tepat no Latvijas, gan ārvalstīm. Taču tie vairāk bijuši kā “vistas, kas kladzina, bet olas nedēj”. Cena viņus apmierinot, bet reālais darījums noslēgts pagaidām nav.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.