Receptes

Publicitātes foto

Kanapē ar liellopa fileju un apelsīnu krēmu 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • Liellopa fileja
  • Rudzu maize
  • Vītināti tomāti
  • Kaperi
  • Olīveļļa
  • Sojas eļļa
  • Rozmarīns
  • Kadiķogas
  • Zaļumi

Pagatavošana

  1. Liellopa fileju iemarinē sojas eļļā, kam pievienotas kadiķogas un rozmarīns. Sagriež šķēlēs un pannā 2–3 minūtes apcep no abām pusēm brūnas, tad turpina cept krāsnī 10 minūtes. Gaļu atdzesē un sagriež strēmelēs.
  2. Lai pagatavotu salsu, sakapā vītinātos tomātus, kaperus, pētersīļu zaļumus, pievieno olīveļļu.
  3. Apelsīnu krēmam svaigo sieru samaisa ar apelsīnu sulu un pieber sasmalcinātas augļa miziņas.
  4. Uz rudzu maizes kanapē ziež apelsīnu krēmu, virsū liek rostbifa rozītes, ko izloka no gaļas strēmelēm. Rozīšu viducī pilda salsu.