Receptes

Foto: Ilze Pētersone

Šefpavāra Valtera Zirdziņa recepte: Neapoles tipa pica “Margarita” 0

Ilze Pētersone, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”

Kaut ko brīvdienām? Kaut ko garšīgu un vēl “nebijušu”? Izmēģini šefpavāra Valtera Zirdziņa recepti, ar kuru viņš padalījās savās meistarklasēs!

Sastāvdaļas

12 picām

Ieraugam:

  • 1,250 kg “00” šķiras miltu
  • 750 ml auksta ūdens
  • 8 g sausā rauga

Mīklai:

  • ieraugs
  • 340 ml ūdens
  • 40 g sāls

Pildījumam:

  • 800 g tomātu savā sulā
  • 150 ml auksta spieduma olīveļļas
  • 400 g mocarellas siera
  • 150 g parmezāna siera
  • 5 g raudenes
  • sāls pēc garšas
  • dažas lapiņas svaiga bazilika

Pagatavošana

  1. Gatavo ieraugu. Plastmasas traukā ar vāku ieber miltus, pievieno ūdeni un sauso raugu, uzliek vāku un sakrata, līdz veidojas drumstalām līdzīga konsistence. Patur traukā noslēgtu vienu līdz divas stundas istabas temperatūrā, pēc tam liek ledusskapī uz 18 līdz 48 stundām.
  2. Gatavo mīklu. Drumstalas liek mīklas mīcītājā, pievieno atlikušo ūdeni un sāli un mīca 20 min. Ietur 10 min pauzi un turpina mīcīt vēl 5 min. Mīklu traukā apsedz un atpūtina vienu līdz divas stundas. Veido 250–280 g lielas bumbas un liek uz paplātes ar vāku, stundu atstāj istabas temperatūrā. Tad liek uz nakti ledusskapī vai atstāj istabas temperatūrā sešas stundas un gatavo picu.
  3. Gatavo tomātu mērci. Tomātus savā sulā viegli sa­blenderē ar sāli, pusi olīveļļas un raudeni.
  4. Gatavo picu:
  5. Uzrūgušo mīklu ar lāpstiņas un miltu palīdzību uzmanīgi izceļ no paplātes.
  6. No vidus ar roku veido picu, nesaspiežot malas.
  7. Uzklāj tomātu mērci, rīvētu parmezāna sieru, pāris bazilika lapiņas, plucinātu vai rīvētu mocarellas sieru un nedaudz olīveļļas.
  8. Picu ieteicams cept malkas krāsnī 380–400 grādu temperatūrā, taču var mēģināt izcept elektriskajā cepeškrāsnī maksimālajā temperatūrā, iepriekš uzkarsējot pannu.
SAISTĪTĀS RECEPTES