Receptes / Uzkodas

Foto: Aija Geida

Pelēko zirņu pikas ar zaļumiem 0

Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • vārīti pelēkie zirņi – 200 g
  • vārīti kartupeļi – 200 g
  • sīpols – 1 gab.
  • mīksts sviests – 2 ēdamkarotes
  • augu eļļa – 2 ēdamkarotes
  • sakapāti zaļumi – 5–6 ēdamkarotes
  • sāls – ½–⅔ tējkarotes

Pagatavošana

  1. Sīpolu nomizo, sīki sakapā un apcep uz pannas eļļā, līdz tas zeltaini brūns. Zirņus un kartupeļus izmaļ caur gaļasmašīnu.
  2. Pievieno sviestu, sāli, apceptos sīpolus un ar rokām izmīca masu. Ar mitrām rokām veido valrieksta lieluma bumbiņas, kuras apviļā smalki sakapātos zaļumos. Ja gribas pikantāku garšu, pikām var pievienot sīki sagrieztus žāvētas gaļas gabaliņus.
SAISTĪTĀS RECEPTES