Receptes / Zupas
            Foto: Lisovskaya Natalia/SHUTTERSTOCK
    Spinātu un brokoļu krēmzupa ar grauzdiņiem 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 400 g brokoļu
 - 300 g spinātu
 - 100 g kausēta siera
 - 200 ml saldā krējuma
 - 1 sīpols
 - 1 kartupelis
 - 2 ķiploka daiviņas
 - 2 ēdamkarotes eļļas vai sviesta
 - 500–700 ml dārzeņu buljona
 - maizes grauzdiņi
 
Pagatavošana
- Katlā apcep sīpolus, ķiplokus un kartupeļus. Pielej karstu buljonu un vāra, līdz kartupeļi ir mīksti, tad pieber brokoļus un spinātus. Turpina vārīt aptuveni 10 minūtes.
 - Pievieno kausēto sieru un saldo krējumu, uzvāra. Gatavo zupu nedaudz atdzesē un sablendē. Pasniedz ar grauzdiņiem un zaļumiem. Īsi pirms pasniegšanas uzrīvē muskatriekstu.