Receptes / Zupas

Foto: Lisovskaya Natalia/SHUTTERSTOCK
Spinātu un brokoļu krēmzupa ar grauzdiņiem 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 400 g brokoļu
- 300 g spinātu
- 100 g kausēta siera
- 200 ml saldā krējuma
- 1 sīpols
- 1 kartupelis
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes eļļas vai sviesta
- 500–700 ml dārzeņu buljona
- maizes grauzdiņi
Pagatavošana
- Katlā apcep sīpolus, ķiplokus un kartupeļus. Pielej karstu buljonu un vāra, līdz kartupeļi ir mīksti, tad pieber brokoļus un spinātus. Turpina vārīt aptuveni 10 minūtes.
- Pievieno kausēto sieru un saldo krējumu, uzvāra. Gatavo zupu nedaudz atdzesē un sablendē. Pasniedz ar grauzdiņiem un zaļumiem. Īsi pirms pasniegšanas uzrīvē muskatriekstu.