Receptes / Zupas

Foto: Shutterstock

Tomātu zupa: var ēst gan karstu, gan aukstu 0

Tomātu zupa ir viens no iecienītākajiem ēdieniem daudzās ģimenēs. Piedāvājam šādu neparastu recepti – šo zupu var ēst gan karstu, gan aukstu!

Sastāvdaļas

  • 6 vidēji sīpoli
  • 4 tomāti (vai tomātu konservi savā sulā)
  • 1 neliela kāpostgalva
  • 2 zaļās paprikas
  • 1 burkāns
  • 2–3 ķiploka daiviņas
  • selerijas kāti
  • saišķītis pētersīļu
  • dilles

Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas sagriež nelielos gabaliņos, uzlej aukstu ūdeni tā, lai pārklāj dārzeņus.
  2. Vāra uz nelielas uguns 15–20 minūtes. Svarīgi neļaut dārzeņiem pilnībā izvārīties. Ja tie ir nedaudz kraukšķīgi, tie saglabā aromātu un nezaudē garšas īpašības.
  3. Zupu var ēst, cik grib un kad grib, – gan aukstu, gan uzsildītu!