Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Zupa “Okroška” 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 900 ml kefīra
  • 2 vārīti kartupeļi
  • 150 g kūpinātas mencas
  • 4 cieti novārītas olas
  • 2 gurķi
  • vairāki redīsi
  • 3 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (dilles, loki, pētersīļi)
  • 1,5 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • pustējkarote krievu sinepju
  • pustējkarote mārrutku
  • 1/3 tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Kefīru sajauc ar sāli, cukuru, maltiem melnajiem pipariem, krievu sinepēm, mārrutkiem un zaļumiem. Samaisa.
  2. Novārītos kartupeļus nomizo, olas noloba un sagriež mazos kubiņos. Gurķi nomizo un sagriež kubiņos, redīsus ripiņās, mencu garenos gabaliņos.
  3. Visas sastāvdaļas liek bļodā un pārlej ar kefīra mērci. Samaisa un pasniedz atdzesētu.
SAISTĪTĀS RECEPTES