Receptes / Zupas
            Foto: SHUTTERSTOCK
    Zupa “Okroška” 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 900 ml kefīra
 - 2 vārīti kartupeļi
 - 150 g kūpinātas mencas
 - 4 cieti novārītas olas
 - 2 gurķi
 - vairāki redīsi
 - 3 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (dilles, loki, pētersīļi)
 - 1,5 ēdamkarotes cukura
 - 1 tējkarote sāls
 - pustējkarote krievu sinepju
 - pustējkarote mārrutku
 - 1/3 tējkarotes maltu melno piparu
 
Pagatavošana
- Kefīru sajauc ar sāli, cukuru, maltiem melnajiem pipariem, krievu sinepēm, mārrutkiem un zaļumiem. Samaisa.
 - Novārītos kartupeļus nomizo, olas noloba un sagriež mazos kubiņos. Gurķi nomizo un sagriež kubiņos, redīsus ripiņās, mencu garenos gabaliņos.
 - Visas sastāvdaļas liek bļodā un pārlej ar kefīra mērci. Samaisa un pasniedz atdzesētu.