Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Vasaras izcilniece – gaspačo zupiņa 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 2 tomāti
  • 2 seleriju kāti
  • Gurķis
  • Paprika
  • Sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes vīnogu etiķa
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 ēdamkarote sasmalcināta bazilika
  • 3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • Pustējkarote maltu ķimeņu vai kumīna
  • Šķipsna maltu melno piparu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls

    Pagatavošana

    1. Gurķi, tomātus, selerijas kātus un papriku sīki sagriež. Sīpolus un ķiplokus sakapā.
    2. Visas gaspačo sastāvdaļas samaisa un zupu uz pāris stundām ievieto ledusskapī. Pasniedz aukstu.
      SAISTĪTĀS RECEPTES