Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Vasaras izcilniece – gaspačo zupiņa 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 2 tomāti
  • 2 seleriju kāti
  • Gurķis
  • Paprika
  • Sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes vīnogu etiķa
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 ēdamkarote sasmalcināta bazilika
  • 3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • Pustējkarote maltu ķimeņu vai kumīna
  • Šķipsna maltu melno piparu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls

    Pagatavošana

    1. Gurķi, tomātus, selerijas kātus un papriku sīki sagriež. Sīpolus un ķiplokus sakapā.
    2. Visas gaspačo sastāvdaļas samaisa un zupu uz pāris stundām ievieto ledusskapī. Pasniedz aukstu.