Receptes / Zupas

Foto: Shutterstock

Omītes recepte: vistas zupiņa ar nūdelēm 0

Ļoti garda zupiņa, ko vislabāk, droši vien, prata pagatavot mūsu vecmāmiņas. Un arī šodien nekas nav mainījies – vistas zupiņa ar makaroniem, kas gatavota mājās ar mīlestību, ir viens no iecienītākajiem bērnu ēdieniem. Un ne tikai!

Sastāvdaļas

  • Vistu stilbiņi – 3 gab.
  • Kartupeļi – 3 gab.
  • Burkāns – 1 gab.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Nūdeles “Vermicelli” – 30 grami
  • Zaļumi – 50 grami
  • Sāls, pipari, garšviela “Vegetta” – pēc garšas
  • Estragons (sausā garšviela) – pēc garšas

Pagatavošana

  1. Nomazgājiet vistas stilbiņus un lieciet katliņā, pārlejiet ar aukstu ūdeni un lieciet vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, nogriež karstumu, pievieno sāli, pievieno kārtīgi nomazgātu, bet nesagrieztu sīpolu (ar visu mizu!) un uzliek katlam vāciņu.
  2. Pēc 30 minūtēm izņem sīpolu, pievieno kubiņos sagrieztu burkānu. Pēc 5 minūtēm pievieno nomizotu, kubiņos sagrieztu kartupeli, pievieno sāli un citas garšvielas. Turpina vārīt vēl 10 līdz 15 minūtes.
  3. Pievieno makaronus un turpina vārīt uz lēnas uguns vidēji 10 līdz 15 minūtes. Pēc tam pievieno sauso estragonu un garšvielu “Vegettu”. Vāra vēl 5 minūtes un uguni izslēdz. Ļauj nostāvēties vēl vismaz 10 minūtes pirms pasniegšanas.
  4. Pasniedz zupu dziļā šķīvī, pa virsu pievieno sasmalcinātus zaļumus (lokus, dilles, pētersīļus) pēc savas gaumes.