Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Aukstā zupa ar piparmētru un gurķiem 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 600 ml kefīra
  • 200 ml bezpiedevu jogurta
  • 4 gurķi
  • 4 piparmētras zariņi
  • 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • pustējkarote krievu sinepju
  • pustējkarote mārrutku
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Gurķus smalki sagriež, dilles un pētersīļus sakapā, piparmētru rupji sakapā.
  2. Pievieno nedaudz kefīra un sablendē. Pielej atlikušo kefīru un jogurtu, pieliek mārrutkus, sinepes, sāli, cukuru un maltus melnos piparus.
  3. Visas sastāvdaļas samaisa un pāris stundu patur vēsumā. Pasniedzot dekorē ar svaigi plūktām piparmētras lapiņām.