Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Kad gribas ko izcilu un sātīgu: skābētu kāpostu zupa 0

Arta Ciša, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 1 kg kūpinātu cūkas ribu,
  • 1 kg skābētu kāpostu,
  • 3 litri ūdens,
  • 4 burkāni,
  • 1 sīpols,
  • 1 ēdamkarote cūku tauku vai eļļas,
  • 1 glāze miežu putraimu,
  • cukurs,
  • 2 lauru lapas,
  • 1/2 tējkarotes melno piparu graudu,
  • 1 krustnagliņa,
  • 1/2 glāzes skābā krējuma,
  • 1 kg ar mizu vārītu kartupeļu.

    Pagatavošana

    1. Kūpinātās cūku ribas liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra un noņem putas. Pievieno skābētos kāpostus un vāra vēl stundu.
    2. Burkānus notīra, sarīvē skaidiņās un kopā ar miežu putraimiem pievieno zupai. Sīpolu notīra, sagriež skaidiņās un apcep caurspīdīgu sakarsētos taukos vai eļļā, tad kopā ar cukuru, lauru lapām un pipariem pievieno zupai.
    3. Turpina vārīt, līdz kāposti un putraimi mīksti. Ribas izņem no katla, gaļu atdala no kauliem, sasmalcina un ber atpakaļ katlā. Pasniedzot pievieno skābo krējumu, atsevišķi pasniedz ar mizu vārītus kartupeļus, ko ēd, turot rokā.
    4. Pirms liet zupu šķīvī, tajā var iebērt ēdamkaroti sīki sagrieztu svaigu sīpolu.