Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Vistas zupiņa ar saldajiem kartupeļiem 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 750 ml vistas buljona vai 2 buljona kubiņi
  • 2 vistas krūtiņas
  • 500 g saldo kartupeļu
  • 1 kārbiņa (160 ml) kokosriekstu krēma
  • 2 ēdamkarotes sarkanās karija pastas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 sarkanais čili pipars
  • 2 cm ingvera saknes
  • 1 citronzāles stiebrs
  • pustējkarote zivju mērces
  • pustējkarote olīveļļas
  • 1 laima sula
  • 1 tējkarote cukura
  • 25 g koriandra

    Pagatavošana

    1. Ķiploka daiviņas notīra un sakapā. Čili piparam izņem sēklotni un sakapā. Ingvera sakni nomizo un sakapā. Citronzāli saplucina. Koriandra lapas un kātus sakapā atsevišķi. Saldos kartupeļus nomizo un sagriež palielos gabaliņos. Vistas krūtiņām noņem ādu un sagriež strēmelēs.
    2. Lielā pannā sakarsē eļļu, pieliek ķiploku, čili, ingveru, citronzāli, koriandra kātus, karija pastu un cep 2–3 minūtes. Pielej vistas buljonu, pieliek kokosriekstu krēmu un saldos kartupeļus un sautē aptuveni 15 minūtes, līdz kartupeļi mīksti.
    3. Izņem citronzāli un virumu sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Pēc tam pārliek atpakaļ pannā, pievieno sagriezto vistu un uz nelielas uguns vāra 5–10 minūtes, līdz vista gatava. Iemaisa laima sulu, cukuru un zivju mērci, pārkaisa ar koriandra lapiņām un pasniedz.
    4. Šo zupu var pasniegt ar grauzdiņiem.
      SAISTĪTĀS RECEPTES