Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Ātrā pupiņu un frikadeļu zupa 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas vistas gaļas
  • 1 ola
  • 1 burkāns
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 1 kārba konservētu balto pupiņu
  • 1 kārba konservētu sarkano pupiņu
  • 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • 1 ēdamkarote rīvētas citrona miziņas
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • Svaigi malti pipari
  • Sāls

    Pagatavošana

    1. Burkānu, sīpolus un ķiplokus nomizo. Burkānu sarīvē skaidiņās, sīpolus pārgriež uz pusēm. Katlā sakarsē divas ēdamkarotes olīveļļas, pievieno burkānus un pasautē pāris minūšu. Pieliek sīpolus un caur spiedi piespiež ķiplokus. Sautē vēl pāris minūšu. Pielej buljonu un uz lēnas uguns vāra 5–7 minūtes. Tikmēr maltajai gaļai pievieno krējumu, olu, sāli un piparus, rūpīgi samaisa un ar mitrām rokām izveido frikadeles. Liek buljonā un karsē aptuveni 5 minūtes. Tad pievieno notecinātas pupiņas un uz lēnas uguns vāra kādas 5 minūtes.
    2. Pētersīļus samaisa ar citrona miziņu un olīveļļu. Zupu lej šķīvjos, katrā ieliek nedaudz pētersīļu maisījuma.
    3. Maltajai vistas gaļai ir maigāka garša nekā liellopa un cūkas gaļai, tā nenomāc pupiņu garšu. Īpašu garšas niansi piešķir rīvētā citrona miziņa kopā ar pētersīļiem un olīveļļu.