Receptes / Zupas

Foto: ekrānuzņēmums/ Instagram
Krēmīga kartupeļu zupa ar bekonu 0
Trekna, bet izcili garda zupiņa. Pagatavošanas laiks aptuveni 1 stunda. Porciju daudzums – 4 cilvēkiem. Ieteikums – iepriekš sagatavot vistas buljonu, lai garšīgāk.
Sastāvdaļas
- 4 šķēles sasmalcināta bekona
- 1 sasmalcināts sīpols
- 1 liela ķiploka daiviņa, sasmalcināta
- 1,5 ēdamkarotes miltu
- 250 ml vistas buljona
- 120 ml piena
- 200 gr saldā krējuma
- 6 vidēja izmēra kartupeļi (sagriezti kubiņos)
- 1 tējkarote sāls
- Čedaras siers (sarīvēts)
- Sasmalcināti sīpolloki
Pagatavošana
- Ņem dziļu pannu vai katliņu, kurā var cept . Ieber bekonu, un cep, līdz ir viegli kraukšķīgs, Ja izmanto pannu, tad laikus jāsagatavo katliņu, kurā pēc tam visu pārlikt, lai turpinātu vārīt zupu.
- Gatavo bekonu saliek šķīvī. Iegūtajos taukos cep sīpolus. Sīpolus cep līdz ir tie kļūst viegli brūni.
- Pievieno sasmalcināto ķiploku, cep aptuveni 30 sekundes.
- Pievieno miltus, cep 2-3 minūtes, līdz viss ir zeltaini brūns.
- Pievieno vistas buljonu, pienu un saldo krējumu.
- Pievieno kartupeļus un kārtīgi samaisa. Pievieno sāli.
- Vāra līdz kartupeļi gatavi.
- Ar blenderi sablenderē tā, lai paliek daži kartupeļu gabaliņi nesablenderēti.
- Lej zupu bļodiņā, pievieno sieru, sīpolus un bekonu.