Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Rasoļņiks 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopa ribiņu
  • 300 g grūbu
  • 5 kartupeļi
  • 5 sālīti gurķi
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • sāls
  • melno piparu graudi
  • lauru lapas
  • zaļumi
  • sviests cepšanai

Pagatavošana

  1. Ribiņas liek aukstā ūdenī un uzvāra uz straujas liesmas, noputo. Pieber sāli un piparus un turpina vārīt uz lēnas uguns.
  2. Burkānu sarīvē uz rupjas sakņu rīves, sīpolu sagriež un apcep uz pannas sviestā.
  3. Kartupeļus un sālītos gurķus sagriež kubiņos. Gurķus liek katliņā, aplej ar ūdeni tā, lai nosedz gurķus, un sautē 10 minūtes.
  4. Kad gaļa mīksta, izņem no buljona, atdzesē, atdala gaļu no kauliem un sagriež gabaliņos.
  5. Buljonā liek iepriekš izmērcētas grūbas un vāra. Kad tās pusmīkstas, pievieno kartupeļus un burkānus ar sīpoliem.
  6. Turpinā vārīt aptuveni 20 minūtes, pēc tam pievieno gurķus, lauru lapas un garšvielas pēc izvēles, piemēram, maltu raudeni, kaltētus ķiplokus, dilles, un vāra, līdz zupa gatava. Ja gribas spēcīgāku virumu, var pieliet nedaudz 9% galda etiķa.
SAISTĪTĀS RECEPTES