Receptes / Zupas

Foto: Shutterstock

Zaļo zirnīšu zupa ar saldo krējumu 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Kam gan negaršo zaļie zirnīši? Protams, gandrīz visiem! Tad, kad aiz loga vēl aizvien ziema, ledus un sniegs, un zaļie zirnīši pākstīs vēl ir tikai kārumnieka sapnis, ne mazāk garda būs zaļo zirnīšu zupa, ko vari pagatavot kaut tūlīt!

Sastāvdaļas

  • 1 l vistas buljona
  • 300 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 2 šalotes
  • 1 kartupelis
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 100 g saldā krējuma
  • sāls, pipari
  • tabasko mērce vai Kajennas pipari

    Pagatavošana

    1. Šalotes sagriež palielos kubiņos un viegli apcep sviestā. Pievieno saldētos zirnīšus un kubiņos sagrieztu kartupeli. Mazliet pasautē zem vāka un pievieno katlā uzkarsētam buljonam. Vāra 15 minūtes.
    2. Katlu noceļ no uguns, sablendē, iemaisa saldo krējumu. Pieber sāli, piparus pēc garšas.
    3. Maigo zupu asāku padarīs šļāciens tabasko mērces vai ēdamkarote Kajennas piparu, ko katrs jau ieliek savā šķīvī pats.
    4. Zupai klāt derēs arī baltmaizes grauzdiņi vai sacepti speķa kubiņi.