Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Brokoļu krēmzupa ar baziliku un saldo krējumu 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 250 g brokoļu
  • 1 neliels cukīni
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 300 ml dārzeņu buljona
  • 150 ml saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes lobītu saulespuķu sēklu
  • šķipsna kaltēta bazilika, raudenes
  • Sāls, pipari
  • Citrona sula
  • Vusteršīras mēce
  • Svaigi zaļumi

    Pagatavošana

    1. Brokoļus noskalo, nosusina, sadala rozetēs. Nomizo un sīki sakapā sīpolu, ķiplokspiedē izspiež ķiploka daiviņu.
    2. Katliņā uzkarsē sviestu un apcep sīpolu, līdz gabaliņi caurspīdīgi, pieliek ķiploku. Pievieno brokoļu rozetes un īsu brīdi pasautē. Pielej buljonu un vāra 5–8 minūtes.
    3. Tikmēr nomizo cukīni, pārgriež uz pusēm, sagriež plānās šķēlītēs. Tās liek zupā un nedaudz pavāra (2–3 minūtes). Sablendē, bet dažas brokoļu rozetes atstāj dekorēšanai. Iemaisa saldo krējumu un kaltēto baziliku, raudeni, pēc garšas pievieno sāli, maltus melnos piparus, citrona sulu un Vusteršīras mērci.
    4. Zupai pārkaisa svaigi sagrieztus zaļumus: pētersīļus, citronmētru, kressalātus, zirņu dīgstus. Pārkaisa ar saulespuķu sēkliņām.