Nezinu, kā tikt pāri šim posmam. Man nav laika un lieku līdzekļu, lai apmeklētu psihoterapeitu vai kādu citu speciālistu, bez tam vienmēr esmu tikusi pati galā ar problēmām un savā ziņā esmu balsts saviem vecākiem. Negribas, lai to uzzina arī paziņas, jo vēl to izteikti nevar manīt, tikai tuvākie draugi. Pateicos jau tagad par padomu.” 0


Sievietei atbildi sniedz psihoterapeite dr. Anita Plūme:

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

“Lasīju jūsu vēstuli un domāju skumjas domas. Lai arī jūs rakstāt, ka jums nav naudas un laika savu problēmu risināšanai ar kāda palīdzību, tomēr šoreiz savādāk nevarēsiet tikt galā, likme un cena ir pārāk augsta. Jūsu aprakstītie simptomi izklausās satraucoši, tādēļ, ja negribat meklēt psihologu vai psihoterapeitu, meklējiet labu psihiatru, jo palīdzēt var arī zāles, kas vismaz uz laiku atvieglos jūsu ciešanas.

Galvenais, kas dara mani bažīgu, ir koncentrēšanās problēmas un dusmu lēkmes, kas izpaužas kā aizkaitinājums uz bērnu. Slikti, ka noslēdzaties, tas arī runā par labu tam, ka jūsu pašas spēki te vairs nepalīdz.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tas, ka jums kaut kas ir jādara, pamatojams kaut vai ar to, ka jūs audzināt meitiņu viena. Tas nozīmē, jums jābūt gan tētim, gan mammai vienlaicīgi un ka jūs pati jūtat, tas nav viegls uzdevums, ja runa ir par praktisko dzīvi. Atklāti sakot, es izvēlētos psihoterapeitu, jo tas ir tikai grūtību sākums. Jums droši vien ir jāatrod dzīves draugs, meitenīte augs un uzdos jautājumus, bet jums pašai to šobrīd ir tik daudz!

Sāciet ar sevis cieņu un mīlestību – citiem vārdiem sakot, atļaujieties sev personīgi lūgt no kāda palīdzību! Tā jums pienākas, jūs esat to pelnījusi, jo dzīve tikai sākusies! Mēs visi mēdzam pieļaut kļūdas, tādēļ esam cilvēki, bet mums visiem ir tiesības uz vēl vienu mēģinājumu savu dzīvi labot.

Bērns nav trūkums, tas ir jūsu vērtības un gribas apliecinājums. Tā nav pasaka, ka vīrieši var mīlēt sievieti un arī viņas bērnu, jo tas ir stāsts par ģimenes veidošanu un tajā vienmēr ir bērni.

Lūdzu, neatmetiet sevi malā, ja jums būs labi, arī visiem, kas ir ap jums vai grib būt ar jums kopā, būs tikai labāk. Ja jūs tikai mēģināt sevi pārvarēt un izlikties, ka tiekat ar visu galā, jūs dedzināt savu dvēseli kopā un rētas no šīs degšanas var palikt ilgi…

Esiet iecietīga pret sevi, tas, kas notiek ar jums, notiek ar daudziem cilvēkiem, tāpēc vien ir vērts meklēt palīdzību.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.