Bazilika plantācijas 0

Nav noslēpums, ka baziliks Latvijā kļuvis ļoti populārs jau vismaz gadus desmit. Tomātu, siera un bazilika kombinācija pie mums, Latvijā, jau ir tāda pati ikdiena kā Itālijā. Kā zinām no elementāriem tirgus ekonomikas likumiem, ja ir pieprasījums, top piedāvājums. Līdz šim baziliku lielos apjomos importēja no ārzemēm, bet tagad jau otro gadu “Rimi” veikalos aprīlī varēja iegādāties Latvijā audzētu baziliku podiņos no “Letis” bazilika plantācijas. Ieejot milzīgajās bazilika siltumnīcās, smarža bija reibinoša.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
Lasīt citas ziņas

Bazilika sēkliņas iesēj podiņos, kuros tie izaug un tiek pārdoti. Miniatūrās sēkliņas tiek iestādītas ar speciālu ierīci, nodrošinot, ka sēkliņas iesējas vienmērīgi, ne par tuvu cita citai, lai pēc tam tās nebūtu jāretina.

Nākotnes plāni
Ir skaidrs, ka Hēlija un Andris pie šiem panākumiem neapstāsies. Patlaban “Letis” piegādā restorāniem salātu maisījumus lielos divu kilogramu iepakojumos, bet Hēlijai ir plāns tos piegādāt mazākos iepakojumos arī “Rimi” veikaliem un citiem lielveikalu tīkliem. Domāju, ka tas būtu lieliski, jo arī es ļoti vēlētos, lai varam iegādāties mūsu pašu Latvijā audzētus salātu maisījumus, kas nav apstrādāti ar ķīmiju. Protams, lai to realizētu, ir nepieciešamas jaunas iekārtas. Lai izdodas!

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomēr Hēlijai un Andrim primārais ir saglabāt produkcijas kvalitāti, apčubinot katru stādu, kā līdz šim. Tā ir pievienotā vērtība, kuru pircēji novērtē ļoti augstu. Hēlija un Andris ir veiksmīgi izmantojuši arī Eiropas fondu palīdzību, un, cerams, to varēs darīt arī nākotnē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.