Publicitātes foto

Ābols, kas pārtapis dzirkstošā baudījumā. 7 gardas receptes ar Sabiles sidru 0

Viesošanās uzņēmumā “Sabiles sidrs”

Publicitātes foto
LA
LA.LV
Ziņas
“Arī veikalā kasierei tagad jābūt vakcinētai. Uz kurieni tu iesi?” Kreituse par pedagogiem, kuri draud pamest darbu 139
1 diena
Daina Šulca
Ziņas
“Mēs sapratām, ka te paliksim, te novecosim.” Kurzemnieku Jablonsku ģimene 12 gados iedzīvojusies Dānijā 158
1 diena
LE
LETA
Ziņas
No rītdienas mainīsies kārtība, kā SPKC apzinās kovida slimniekus 30
2 dienas
Lasīt citas ziņas

Lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar pašmāju izcilajiem, kvalitatīvajiem un ekoloģiskajiem produktiem, Rimi sadarbībā ar pazīstamo garšas eksperti Ilzi Jurkāni ir izveidojis video stāstu – īsfilmu sēriju “Latvijas gardākie stāsti”. Tie ir veiksmes un pieredzes stāsti, kas ļauj iepazīt spilgtus Latvijas pārtikas produktu ražotājus, kuri piedāvā veselīgu, ekoloģisku un unikālu produkciju. Šie stāsti ir Ilzes Jurkānes dzīvas, vienkāršas un cilvēcīgas sarunas, ciemojoties pie ražotājiem un ceļojot latvisku garšu pasaulē.

Sidrs ir viegli dzirkstošs vīns, ražots no āboliem. Tas ir ļoti populārs gan Anglijā, gan Francijā, gan arī daudzās citās valstīs visā pasaulē. Un tagad – arī pie mums! Vīnu tradīcijas Latvijā vēl attīstās, un mūsu klimata joslā vīnogu augšanai vasaras sezona ir nedaudz par īsu, savukārt ābolu audzēšanai gan mums nekā netrūkst! Latvijas āboli ir izcili, lai ražotu sidrus!

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad ierodos Sabilē, pašā centrā jau stāv skaists retro autobusiņš, ar kuru “Sabiles sidrs” darbinieki brauc pa Latviju uz pilsētu svētkiem un tirdziņiem, lai pārdotu un cienātu ar Latvijā radītu dzērienu. Mani uzcienā, un tūlīt atzīstu, ka sidrs ir augstvērtīgs un garšīgs. Atšķirībā no citiem Latvijas produktiem, kuru ražotnēs šogad esmu ciemojusies, Sabiles sidru nebiju garšojusi. Tagad gan esmu tā fane!

Bet ar garšošanu vien nepietiek. Jābrauc uz ražotni. Un tā mēs arī darām. Sabiles sidra ražotāja SIA “Kroņstrauts” valdes locekle Baiba Circene mani ved retro busiņā uz ražotni, kas atrodas dažus kvartālus tālāk – turpat pašā pilsētas centrā, Rīgas ielā 22.
Kamēr braucam, Baiba padalās ar savu filozofiju par iemīļoto produktu – sidru. Tas man ļoti patīk: “Ābols – mīlestības un skaistuma simbols – ir pārtapis dzirkstošā svaigā baudījumā!”

Pāris minūšu laikā jau nokļūstam pie ražotnes. Jauka, restaurēta, liela ēka ar mazu veikaliņu, kurā var apskatīt un nopirkt visus “Sabiles sidrs” ražotos produktus. Izrādās, ka produktu ir daudz vairāk, nekā biju domājusi.

Gadsimtos pārbaudīta metode

Publicitātes foto

Pastāstiet, lūdzu, par jūsu produktiem!

“Pamatprodukti ir ābolu sidrs, pussausais un pussaldais, kā arī ābolu–upeņu sidrs, pussaldais. Pēdējais ir rozā krāsā, un, protams, dāmām ļoti patīk! Sidri ir vieglāki nekā tradicionālie dzirkstošie vīni un šampanietis, tiem ir mazāks alkohola sastāvs – tikai 8%. Šie trīs sidri tiek pildīti ne tikai tradicionālā tilpuma 750 ml pudelēs, bet arī mazās 200 ml pudelītēs. Restorāniem, bāriem un viesībām mēs piedāvājam arī 20 litru muciņas.

Vasarā ir lielāka piekrišana sidriem, tos atdzesē un bauda aukstus. Toties ziemai un īpaši Ziemsvētku sezonai mums ir divi jauki produkti, kurus dzer kā karstvīnu. Viens ir sidrs, kam pievienots upeņu vīns un kanēlis, otrs – sidrs ar apelsīna miziņām un ingveru. Ražojam arī pasterizētu ābolu sulu, kas tiek pildīta 3 litru kastītēs (Bag-in-box).

Vēl mums ir liels prieks par jaunāko produktu – “Sidrella”. Tas ir gatavs kokteilis, radīts no mūsu sidra un importēta itāļu vermuta. Šādi gatavi kokteiļi 200 ml pudelītēs ir ļoti populāri visā Eiropā un citur pasaulē. Šim ir gan ābola svaigums, gan saldenais garšzāļu rūgtums, kas piemīt vermutam. Iesaku to servēt uz ledus ar apelsīna šķēlīti.”

Skaista etiķete un pat korķis

Publicitātes foto

Mani imponē, ka jums gan etiķete, gan pudele un pat korķis ir skaists. Un īpaši skaisti ir dāvanu iepakojumi. Kas tos veidoja?

“Etiķetes zīmējums ir Latvijas mākslinieces Maijas Rozenfeldes darbs. Iepakojuma dizains arī ir Maijas. Ievērojāt, ka katram produktam ir sava etiķete? Visas romantiskas! Toties pudeles ir no Francijas, korķi nāk no Portugāles, kur, jūs jau zināt, aug korķa ozoli. Zīmējums uz korķa ir mana vīra Alda Circeņa darbs. Viņam ir sava ražotne, kur dizains spēlē lielu lomu, – “Rīgas krēslu fabrika”.”

Produktu jums ir daudz un skaisti noformēti. Bet mani patiešām interesē arī process, kā šie skaistie sidri top.

Mani ieved pašā ražotnē. Temperatūra ir diezgan vēsa. Tas jau loģiski. Viss ļoti tīrs un balts. Un kā smaržo āboli! Un tad tos redzu, daudz sārtu un skaistu. Baiba rāda un stāsta: “Ābolus mums ved zemnieki no tuvējās apkārtnes – vietējie audzētāji. Mēs iepērkam 40 tonnu gadā un apstrādājam astoņas tonnas nedēļā, kad ir ābolu ražas laiks. Āboli tiek automātiski nomazgāti, pēc tam darbinieces tos vēlreiz pārskata un izlasa bojātos. Tad tīrie un smaržīgie āboli milzīgos toveros tiek samalti putrā. No tovera putra tiek pārsūknēta un ietīta īpašā audumā uz paplātēm, kas tiek sakrautas speciālā iekārtā desmit līmeņos cita citai virsū. Un tikai tad notiek īstā sulas spiešana.”

Kad vīrišķīgais speciālists Jānis Svencis iedarbina spiestuvi, putra pat šļakstās pa gaisu! Mēs laimīgi nogaršojam šo nupat spiesto sulu. Burvīga!

Izrādās, tā ir īstā metode, kuru piekopj jau gadsimtiem. Baiba ir braukusi divas reizes mācīties uz Angliju un ir viesojusies arī Francijā, lai mācītos un vērotu šīs metodes. Tomēr viņa uzskata, ka mums jābūt savām metodēm, jo pagatavošanā tiek izmantoti tieši Latvijas āboli.

Kā uzzināju vēlāk, lasot par sidriem, ļoti interesanti, ka vēl nesen Anglijā un Francijā ābolu malšanu veica ar zirga palīdzību, kurš lēnā solī, ejot riņķī, darbināja iekārtu, kas samala ābolus putrā. Šo putru franču valodā sauc “pommage” (ābols taču ir “pomme”) un angliski “pomace”.

Ejam tālāk, kur redzam, kā ar milzīgas šļūtenes un sūkņa darbību sula tiek pārpumpēta uz milzum lielām cisternām, kurās notiek sidra rūgšanas process. Katrā cisternā nonāk 5 tonnas sulas, kas izspiestas no 8 tonnām ābolu. Baiba turpina skaidrot procesu.

“Sulai tiek pievienots šampanieša raugs, lai nodrošinātu pareizo rūgšanu. Sula rūgst divus trīs mēnešus, bet tad vēl tas nav dzerams sidrs. Tam ir jāgatavojas vēl kādus piecus sešus mēnešus. Šie āboli, kurus tagad spiežam, būs dzerams sidrs jau vasaras sākumā. Kad sidrs ir gatavs, to pildām pudelēs un uzreiz arī aizkorķējam, lai nezaudētu burbuļus.”

Man bija iespēja vērot pudeļu pildīšanas procesu – četras pudeles tiek pildītas vienlaicīgi, bet pakāpeniski, lai tūlīt var aizkorķēt. Pielieku roku arī etiķetes uzlīmēšanā. Pēc pāris piegājieniem jau iznāk labi!

Iespaidīgi! Kad uzsākāt savu darbību un vai izmantojāt arī Eiropas fondu sniegtās priekšrocības?

“Pirmo sulu izspiedām 2012. gadā. Protams, ka Eiropas fondus izmantojām, lai varētu iepirkt šīs iekārtas un izremontēt ēku. Sulas spiede ir no Austrijas, cisternas no Slovākijas un dažādas citas iekārtas no Itālijas. Internacionāls ir tas vīnu bizness! Interesanti, ka šī ēka, kuru remontējām, arī padomju laikā bija saistīta ar augļu un dārzeņu pārstrādi. No šejienes nāca slavenie zaļie zirnīši, kas bija lolota prece svētku rasolam! Mums ir vesela etiķešu kolekcija no tiem laikiem. To skatoties, apmeklētāji atmiņā atsauc dažādus brīžus.”

Cik jums ir darbinieku?
“Īstenībā ļoti maz, ikdienā tikai pieci. Sidra gatavošanās jau notiek bez mūsu iejaukšanās, tā ir tikai jākontrolē. Toties mēs visi šeit strādājošie pieliekam roku katram procesa posmam. Protams, kad ir vairāk darba vai kāds lielāks pasākums, talkā nāk arī citi.”

Ekskursijas un degustācijas sidra mīļotājiem

Publicitātes foto

Redzu pie sienas plakātu, kas aicina uz ekskursijām pa ražotni un degustācijām.

“Jā, mēs labprāt vasaras mēnešos – no maija līdz oktobrim – uzņemam grupas, izstāstām vēsturi, parādām procesu un dodam nogaršot sidru. Protams, arī pārdodam! Tikai iepriekš ir jāpiesakās pa telefonu vai e-pastu. Šogad ir jau pieteikušies arī uz novembri. Nebaidās no rudens. Ziemā gan mums ir maz apmeklētāju.

Aicinu ciemos vasarā uz Vīna svētkiem, kuri notiek jūlija pēdējās nedēļas nogalē. Tie nu gan ir vareni un lustīgi. Varu palepoties, ka šajos svētkos iesaistās visi Sabiles iedzīvotāji. Ja citās pilsētās iedzīvotājiem vairāk iznāk baudīt pašvaldību organizētos pasākumus, tad Sabilē iesaistās visi, un svētki ir ļoti jautri!”

Kādi ir jūsu nākamo gadu plāni? Vai nevēlaties pamēģināt arī citus ābolu dzērienu paveidus? Amerikā ļoti populārs ir ābolu “cietais” sidrs, kas jau ir grādīgāks. Un tad vēl ir ābolu kalvadoss, tik populārs Francijā un daudzās citās Eiropas valstīs.

“Šobrīd koncentrējamies uz sidru ražošanu, vēlamies turēties pie mūsu pamatvērtībām un augstas kvalitātes nodrošināšanas. Tomēr plānojam arī sidra eksportēšanu ārpus Latvijas. Vēlamies augt gan plašumā, gan apjomos. Noteikti turpināsim ar mūsu mīļajiem āboliem. Mums interesē arī jauni produkti. Tāpēc mēs radījām “Sidrella”, un, cerams, būs jau vēl!”

Mani patīk, ka visi produkti un to noformējums ir ļoti augstā kvalitātē. Saprotu, ka mums Latvijā ir vēl viens ražotājs, ar kuru mēs varam lepoties. Ir skaidrs, ka “Sabiles sidrs” ražotnei ir spoža nākotne. Ļoti vēlos redzēt šos produktus ārzemju tirgos, jo uzskatu, ka “Sabiles sidrs” ir pelnījis tur vietu!

Pēc ciemošanās Sabilē biju uzaicināta pie Polijas vēstnieces Rīgā. Kā ciemakukuli aiznesu Sabiles sidru. Vēstniece pastāstīja, ka pirms vairāk nekā gada, kad Krievija atteicās iepirkt Polijas ābolus, kurus Polija bija eksportējusi uz Krieviju lielos daudzumos, poļi sāka ražot sidru, lai āboli neietu bojā, un ir ļoti apmierināti ar šo jauno biznesu!

Franču sīpolu zupa

Publicitātes foto

Uzskatu, ka šī zupa ir Francijas esence. Laikietilpīgs process, bet noteikti ir tā vērts. Visi slavēs! Es parasti izvāru daudz buljona un to sasaldēju. Tad var gatavot zupu biežāk, jo buljonu vārīšana aizņem visvairāk laika.

Paredzēts: 6 cilvēkiem

Nepieciešams:
Sīpoli – 750 g
Sviests – 100 g
Brendijs – 50 ml
Liellopu buljons – 2 L
Baltmaize – 6 lielas vai 12 mazas šķēles
Sarīvēts Ementāles, Grijēras vai Holandes siers
Milti – 1 ēdamk.
Konjaks – 100 ml
Sabiles ābolu sidrs, pussausais – 200 ml
Cukurs – 2 ēdamk.
Sāls un piecu piparu maisījums

Pagatavošana:
Sīpolus sagriež plānos gredzenos. Pannā izkausē sviestu, pieber sāli un piparus, uzliek vāku un, ik pa brīdim apmaisot, sautē 20–30 minūtes. Pa to laiku uzkarsē buljonu. Kad sīpoli ir mīksti, pieliek cukuru un sautē vēl 10 minūtes, tad pieliek miltus, karsē vēl piecas minūtes. Pēc tam sīpolus pievieno buljonam un vāra 15 minūtes. Pielej klāt Sabiles sidru un brendiju vai konjaku un vāra vēl piecas minūtes.

Kamēr zupa vārās, sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Apgrauzdē maizi, apziež ar sviestu un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Kad zupa ir gatava, to salej sešos ugunsizturīgos traukos, uz katra uzliek grauzdiņu ar bagātīgi uzbērtu sieru. Traukus liek cepeškrāsnī, augšējā plauktā, un karsē, līdz siers ir izkusis, kļuvis skaisti brūns un burbuļo. Bon appetit!

“Sabiles sidrs” saimnieces Baibas Circenes mērce

Publicitātes foto

Šīs mērces pagatavošanu man iemācīja “Sabiles sidrs” saimniece Baiba Circene. Tā ir tik garda, ka ēdu to karotēm! Baibas mērcei piemīt īsta franču virtuves garša. Iesaku to ēst gan ar vistas ēdieniem, kā to darījām mēs, gan ar citu gaļu, zivīm vai veģetāriem ēdieniem. Pat vienkārši uz kartupeļiem vai rīsiem. Tik jauki iemācīties kaut ko jaunu!

Pagatavošanas ilgums: 30 minūtes
Paredzēts: 4–6 cilvēkiem
Nepieciešams:
Sīpoli – 2 gab, sīki sakapāti
Ķiploki – 2 daiviņas, sakapātas
Āboli – 2 gab., sakapāti
Sviests
Buljons – 100 ml
Sabiles sidrs, pussausais – 200 ml
Saldais krējums – 200 ml
Sāls, pipari, Provansas garšvielas
Rozmarīns

Pagatavošana:
Sīpolus, ķiplokus un ābolus pasautē sviestā, līdz tie paliek mīksti. Klāt pielej buljonu un sidru un sautē vēl pāris minūtes. Pieliek krējumu un garšvielas. Kad parādās pirmie burbuļi, mērci nogaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas. Pēc tam mērci sablenderē, lai iegūtu vienmērīgu konsistenci.

Dzirkstošs saldais ēdiens ar Dāmu pirkstiņiem un ogām

Publicitātes foto

Šo saldo izdomāju īpaši Sabiles sidram. Ļoti vienkārši un garšīgi.

Pagatavošanas ilgums: 15 minūtes
Paredzēts: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:
Svaigas ogas – 100 g
Saldētas ogas – 100 g
Dāmu pirkstiņi
Saldais krējums – 200 ml
Vaniļas cukurs – 1 paciņa
Sabiles sidrs, pussausais – 150 ml

Pagatavošana:
Šis deserts tiek veidots kārtās nelielos stikla vai kristāla deserta traukos vai glāzēs. Ogas iemērc sidrā, kam pievienotas sīki sagrieztas apelsīna miziņas. Kamēr ogas mērcējas, saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru.

Pirmajai deserta kārtai traukā liek mazos gabaliņos salauztus Dāmu pirkstiņus. Tad uzliek kārtu ar sidrā mērcētām ogām un pa virsu uzliek putukrējumu. Kārtas atkārto, līdz deserta trauks ir pilns. Nobeidz ar putukrējumu un dažām ogām. Ja izmanto saldētas ogas, tad liek klāt arī izveidojušos sīrupu vai sulu. Ja izmantotas tikai svaigas ogas, var uzliet vēl kādu ogu sīrupu. Saldais būs dzirkstošs un svaigs.

Sangrija – atsvaidzinošs papildinājums maltītei

Publicitātes foto

Sabiles sidrs ir ideāls, lai taisītu gan sangriju, gan daudz dažādu kokteiļu. Aicinu izmēģināt arī jūs! Tradicionāls spāņu, meksikāņu un Dienvidamerikas dzēriens. Ļoti labs un atsvaidzinošs dzēriens vasaras mēnešiem, īpaši populārs dārzu ballītēm. Līdzinās bolei, bet nedaudz vieglāks.

Nepieciešams:
Sarkanvīns – 1 pudele
Sabiles sidrs, pēc izvēles – 1 pudele
Grenadīna sīrups
Apelsīnu liķieris
Apelsīni, citroni un laims, sagriezti gabaliņos, ar mizu
Konjaks vai brendijs, ja vēlas
Ledus

Pagatavošana:
Stikla karafē saliek augļus, pielej sarkanvīnu un sidru un samaisa. Pielej klāt 50 ml grenadīna un apelsīnu liķieri. Ja vēlas stiprāku sangriju, var pievienot konjaku vai brendiju, taču man vairāk garšo bez tā. Sanāk vieglāks. Beigās pievieno ledu.

<!–nextpage>

Kokteilis “Kazanovas skūpsts” ar Sabiles sidru

SAISTĪTIE RAKSTI

Leģenda vēsta, ka Kazanova esot pavedinājis jaunas daiļavas ar šo šampanieša kokteili. It kā garša viegla, bet efekts ir. Šampanieša vietā mēs izmantosim Sabiles sidru.

Nepieciešams:
Sabiles sidrs, pussausais vai pussaldais
Kvalitatīvs konjaks vai brendijs

Pagatavošana:
Ielej šampanieša glāzē 25–50 ml konjaka vai brendija un klāt pielej Sabiles sidru.

Kokteilis “Melnais samts” ar Sabiles sidru

Šis nu būs īsts “Made in Latvia” kokteilis. Tradicionāls kokteilis ar dzirkstošu vīnu un Latvijas Melno balzamu.

Nepieciešams:
Sabiles sidrs, pussausais
Melnais balzams

Pagatavošana:
Ielej šampanieša glāzē 25–50 ml balzama un pievieno sidru.

Būtībā pie Sabiles sidra var droši pieliet dažādus liķierus un veidot savu kokteili! Priekā!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
LA
LA.LV
Ziņas
“Arī veikalā kasierei tagad jābūt vakcinētai. Uz kurieni tu iesi?” Kreituse par pedagogiem, kuri draud pamest darbu 139
1 diena
Daina Šulca
Ziņas
“Mēs sapratām, ka te paliksim, te novecosim.” Kurzemnieku Jablonsku ģimene 12 gados iedzīvojusies Dānijā 158
1 diena
LE
LETA
Ziņas
No rītdienas mainīsies kārtība, kā SPKC apzinās kovida slimniekus 30
2 dienas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
“Viņš ir vecs vecis, nav simpātisks!”: Olga Kambala TV šovā paziņo, ka aktieris Lauris Dzelzītis “nepiestāv” viņas draudzenei 63
9 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Ministrs aicina visus jau tagad iegādāties respiratorus. Vai turpmāk tie būs jālieto obligāti? 198
2 dienas
Lasīt citas ziņas
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Ekonomists ieskicē Latvijas nākotni: “Es pilnībā neņemtos izslēgt, ka nebūs nodokļu celšanas.” 20
3 stundas
LE
LETA
Ziņas
“Man kolēģītes arī meklē. Mēs esam vairākas skolotājas”: apgalvo pedagoģe, kas ar sludinājuma palīdzību meklēja iespēju saslimt ar Covid-19
13 minūtes
JL
Juris Lorencs
Ziņas
Juris Lorencs: “Šī ir tā reize, kad radusies vēlme atbalstīt pēdējā laikā tik bieži kritizēto valdību” 56
3 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Psihoterapeits Viesturs Rudzītis priecājas, ka meita saslimusi ar Covid-19: “Kā akmens no sirds novēlās…” 86
3 stundas
LE
LETA
Ziņas
“Man kolēģītes arī meklē. Mēs esam vairākas skolotājas”: apgalvo pedagoģe, kas ar sludinājuma palīdzību meklēja iespēju saslimt ar Covid-19
20:42
LA
LA.LV
Kokteilis
Šodien pārsteidzīga rīcība novedīs pie nepareiziem secinājumiem! Horoskopi 17.oktobrim
19:51
LE
LETA
Ziņas
Trīs Latvijas pilsētas: paziņo, kur pagājušajā diennaktī atklāts visvairāk Covid-19 inficēto
19:26
LA
LA.LV
Ziņas
Ministrs Tālis Linkaits: “Viens ir draudēt, ka iesi prom no darba, pavisam kas cits – pieņemt šo lēmumu.” 127
6 stundas
LE
LETA
Ziņas
“Melnais rekords” pārspēts: Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrēts līdz šim lielākais Covid-19 saslimušo skaits 94
7 stundas
AT
Andris Tiļļa
Praktiski
Mantotais nams Bieriņos: pilna māja mākslas mūzu
8 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Laikraksts “Bauskas dzīve” publicē sludinājumu: skolotājas meklē Covid-19 pozitīvos, lai varētu saslimt 106
10 stundas
EL
Egils Līcītis
Stāsti
Politiķis Mārtiņš Kossovičs: “Kāpēc nevaram jau tagad atklāti pateikt pilsētniekiem – lūdzu, nepērciet mašīnas ar lieliem dīzeļiem!” 23
Intervija 8 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
“Viņš ir vecs vecis, nav simpātisks!”: Olga Kambala TV šovā paziņo, ka aktieris Lauris Dzelzītis “nepiestāv” viņas draudzenei 63
9 stundas
Uldis Šmits
Ziņas
Pārkāpta kārtējā sarkanā līnija. Vai kaimiņos briest breksita analogs Polexit? 133
1 diena
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
“Viņš bija apbēdināts un pat aizkaitināts”: princis Viljams pastāsta, ka viņa dēls princis Džordžs skolā esot vācis atkritumus 2
8 stundas
AG
Aleksejs Grigorjevs
Ziņas
Aleksejs Grigorjevs: “Latvijā vajadzētu koordinēt savu politiku attiecībā uz “Ziemeļu straumi” ar Poliju”
7 stundas
RO
Regīna Olševska
Veselam
Katru gadu aptuveni 1200 sievietēm Latvijā diagnosticē krūts vēzi, bet skrīningu veic tikai katra trešā paciente
8 stundas
IM
Ingrīda Mičāne
Laukos
“Nākotne laukos pozitīva, ja pievēršas modernizācijai un robotizācijai!” Zemnieki dalās pieredzē 10
12 stundas
IK
Inga Kaļva-Miņina
Stāsti
“Esam kā sava personāža advokāti. Tajā pasaulē ir jāienirst, cik vien dziļi var!” Saruna ar aktieri Kārli Tolu
12 stundas
LE
LETA
Ziņas
Degvielas cenas Baltijā turpina paaugstināties jau ceturto nedēļu 6
11 stundas
IB
Ivars Bušmanis
Ziņas
Itāļi atceļ OIK, spāņi samazina elektrības nodokli. Kā citur kompensē enerģijas cenu pieaugumu? 43
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
Kariņš komentē izplatīto video: “Tas parāda vienu no manām brīvā laika aizraušanām – mūziku.” 151
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
“Arī veikalā kasierei tagad jābūt vakcinētai. Uz kurieni tu iesi?” Kreituse par pedagogiem, kuri draud pamest darbu 139
1 diena
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Kā vārds ietekmē tavu dzīvi: šīs dienas gaviļnieces – Daiga un Dinija
9 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Ministrs aicina visus jau tagad iegādāties respiratorus. Vai turpmāk tie būs jālieto obligāti? 198
2 dienas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Komēdija “Svingeri krievu gaumē” uzsāk ceļu pie skatītājiem ar Dmitriju Nagijevu galvenajā lomā 16
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Ziemassvētku zvaigzne – puansetija: kā to kopt pareizi, lai tā uzziedētu atkal? 1
2 dienas
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. “Mūs piespiež izvēlēties starp cilvēkiem, cilvēcību…” Uzņēmēja pieņem smagu lēmumu un slēdz kafejnīcu 132
2 dienas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Saimnieces recepte: kā pareizi skābēt kāpostus, lai tie vienmēr izdotos izcili 6
2 dienas
LA
LA.LV
Kokteilis
Šonedēļ nevajadzētu izvirzīt pārāk lielus mērķus! Horoskopi no 18. līdz 24.oktobrim
9 stundas
GK
Guna Kārkliņa
Kokteilis
Pamazām kļūs vieglāk? Astroloģe prognozē, kas mūs sagaida no 15. oktobra līdz 10.decembrim 11
2 dienas