Publicitātes foto

Cik lielā platībā un cik šķirņu ķirbji pie jums aug? 0


Mēs audzējam pāri par 40 ķirbju šķirnēm vairāk nekā 30 hektāros, un ražas rezultāti ir iespaidīgi – vidēji izaudzējam 400 tonnu gadā!

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Mēs ķirbjus esam iesaukuši par puikām! Kad kāds no mums atnāk atpakaļ pēc lauku apskates, vaicājam: “Kā iet puikām?”

Man ļoti interesē process – kā te viss top?

CITI ŠOBRĪD LASA

Process sākas jau ap 10. aprīli, kad izmeklētās sēklas tiek iesētas podiņos ar kūdru. Podiņi tiek turēti 20 grādu siltumā. Desmit dienu laikā sēkliņas vai nu nomet, vai nenomet savu čauliņu – citos vārdos, tās vai nu izdīgst, vai ne. Izdīgušos mazos stādiņus iestāda siltumnīcā vai tunelī – būtībā tuneļveida siltumnīcā. Pēc salnām stādiņi ir jau paaugušies un stipri, un mēs tos pārstādām laukā. Lai iestādītu visus ķirbjus, paiet 10 dienas.

Ikdienā pie mums strādā septiņi darbinieki un mūsu pašu ģimene, bet stādīšanas laikā pieaicinām papildspēkus, lai nodrošinātu, ka paspējam visu iestādīt 10 dienu laikā. Ražas laikā mums arī ir papildu spēki. Katru dienu mēs pārstaigājam laukus, un vienmēr ir kādi darbi: minerālmēslu izkliedēšana, zemes rušināšana un smidzināšana.

Lielākā daļa no ķirbju audzēšanas procesa ir roku darbs – gan stādīšana, gan rušināšana, gan novākšana un šķirošana. Katru ķirbi nogriež, saliek kastēs, pēc tam šķiro. Viss tiek darīts ar rokām un mīlestību!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.