Publicitātes foto

Sēnītes burciņās: tomātu un garšvielu mērcē. Izcila uzkoda, kas kausē sirdis un garšas kārpiņas 0

Sēnes tomātu mērcē – kā izrādās, tas ir ļoti, nu patiešām ļoti garšīgi! Un, ja tu ar šo ēdienu vari mieloties arī tad, kad sēnes mežos vairs sen neaug, bez vārda runas tev jāķeras klāt tagad salasītajiem sēņu krājumiem un jāpagatavo šis lieliskais ēdiens!

Starp citu, burciņām der jebkuras ēdamās meža sēnes, ne tikai beciņas un baravikas!

Sastāvdaļas:

  • Meža sēnes – 1,5 kg
  • Ķiploks – 20 grami
  • Sāls – 1 ēdamkarote
  • Tomātu pasta – 150 grami
  • Galda etiķis 9% – 2 ēdamkarotes
  • Sīpoli – 500 grami
  • Cukurs – 2 ēdamkarotes
  • Provansas garšvielu maisījums – 1 tējkarote
  • Ūdens – 150 ml
  • Mazliet augu eļļas cepšanai

Pagatavošana:

Jāņem vērā, ka sēņu svars ir norādīts tad, kad sēnes ir nomazgātas un attīrītas! Tātad, sēnes notīra, sagriež palielos gabalos. Ja tās ir beciņas, tad iztīra arī cepurītes “švammītes” daļu, lai konsistence būtu dzidra. Novāra lielā ūdens daudzumā – vāra aptuveni 10 minūtes kopš mirkļa, kad ūdens ir sācis vārīties. Izlej sietā un noskalo vēsā ūdenī.

Novārītās sēnes sagriež mazākos gabaliņos.

Sīpolu sagriež pusriņķos. Smalki sagriež ķiploku. Katlā ar biezu pamatni liek karsēties augu eļļu. Tur iekšā liek sīpolus un mazliet apcep, apmaisot, līdz vidējai gatavībai.

Pievieno sēnes, Provansas garšvielu maisījumu, sāli, cukuru. Maisot cep vidēji 3-4 minūtes.

Pievieno tomātu pastu un ūdeni.

Saistītie raksti

Apmaisa, sutina uz mazas/ vidējas uguns, aptuveni 20 minūtes. Beigās pievieno ķiploku un etiķi, uz mazas uguns turpina karsēt vēl aptuveni 5 minūtes.

Saliek pagatavoto masu pa iepriekš sterilizētām burkām un aizver ar sterilizētiem vāciņiem. Apgriež burciņas otrādi un liek uz dvieļa “atpūsties”. Kad atdzisušas, liek glabāšanā.

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
Inita Šteinberga
Praktiski
Begonijas ledusskapī? Jā, līdz pavasarim!
20 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
6 iemesli, kāpēc jāēd auzu pārslas: plus brokastu recepte – mājās gatavots auzu pārslu kraukšķīgs muslis 1
20 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
3 vērtīgi padomi: kā velosipēdu uzglabāt ziemā?
20 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
ieziemot puķupodu?
1 diena
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Sātīgs ēdiens nesteidzīgām ēdienreizēm: putra ar burkānu krēmu
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
FOTO. Izaicinājums: kā 4 kvadrātmetros radīt pilnvērtīgu virtuvi?
1 diena
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Stāda kokus un krūmus, novāc vēlos sakņaugus. Kas darāms dārzā no 19. līdz 25.oktobrim
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
“Šos suņus audzinot, mēs tiem melojam – viņiem ir jātic, ka visi cilvēki ir draugi!”. Kā Latvijā apmāca suņus – terapeitus? 1
3 dienas
LA
Laukos.lv
Laukos
Kur jūs bijāt, kad es biju mazs un man bija jāravē garās biešu vagas? Latvijā radīts pirmais robots, kas izravē nezāles 6
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
7 soļi: kā pareizi uzlikt un valkāt vienreizlietojamu sejas masku 5
6 dienas
IP
Ilze Pētersone
Praktiski
Dzimtas stāsts un reņģes: kā arhitekte Nora Dakne “restaurēja” vecmāmiņas Kaltenes kūpināto reņģu sacepuma recepti 1
4 dienas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Ko pagatavot no ķirbja: 8 lieliskas receptes
6 dienas
Raivis Šveicars
Ziņas
Grib aizņemt “Huawei” nišu. Latvieši pierāda, ka spēj radīt globāli konkurētspējīgus produktus 1
2 stundas
LE
LETA
Ziņas
Plānoja nolaupīt un nogalināt cilvēkus: Teikā aiztur sevišķi bīstamu noziedznieku
27 minūtes
EL
Egils Līcītis
Stāsti
“Mani pārsteidz tā agresivitāte, kas nāk no liberāļu puses.” Saruna ar Dagmāru Beitneri-Le Gallu 10
12 stundas
EL
Egils Līcītis
Ziņas
“Rīgas Dinamo” ir novedams uz vēstures mēslaini. Egila Līcīša komentārs
2 stundas
LE
LETA
Ziņas
VIDEO. Ķīlnieku krīze Gruzijā: jaunākā informācija par bankā sagūstītajiem cilvēkiem
37 minūtes
LE
LETA
Ziņas
Šoferis netiek galā ar agresīvu pasažieri bez sejas maskas, iesaista policiju
48 minūtes
LE
LETA
Ziņas
Pūtīs spēcīgs vējš un līs. Laika prognoze ceturtdienai
2 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Nedomāt par sliktāko scenāriju. Martins Dukurs par gatavošanos sezonai un noskaņojumu
1 diena
LA
LA.LV
Veselam
“Mēs taču nedzīvojam kapos!” Keris par Covid-19 pārspīlējumu un mūsu veselības patiesajiem datiem 43
1 diena
RE
Reklāmraksts
Reklāmraksti
Zinātniski apstiprināts D3 vitamīna līderis Latvijā 2
1 diena
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Pārsteigums! Dziedātājs Markus Riva satuvinājies ar Samantu Tīnu 11
22 stundas
AK
Aiva Kalve
Veselam
Ēd našķi un notievē? Tumšās šokolādes veselīgie noslēpumi
1 diena
SK
Skaties.lv
Stāsti
VIDEO. Kautiņš “Rīgas satiksmes” autobusā! Pasažieris ar suni uzbrūk šoferim 1
1 diena
SK
Skaties.lv
Stāsti
Nepilngadīgā Egita pirms divām nedēļām aizbēga no mājām, māte izmisumā 4
1 diena
EL
Egils Līcītis
Ziņas
“Mākslinieki pliki kā baznīcas žurkas, tagad nebūs naudas opioīdiem un alkoholam!” Egila Līcīša feļetons 22
1 diena
IR
Ilmārs Randers
Ziņas
“Izravēts” tikai pirmās reģistrācijas nodoklis, bet kā ar pārējām aplamībām? 10
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
6 iemesli, kāpēc jāēd auzu pārslas: plus brokastu recepte – mājās gatavots auzu pārslu kraukšķīgs muslis 1
20 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
Begonijas ledusskapī? Jā, līdz pavasarim!
20 stundas
LA
LA.LV
Kokteilis
Zvaigznes šodien spēlēsies ar tavām atmiņām, jūtām un emocijām! Horoskopi 22.oktobrim 1
16 stundas
VS
Viesturs Sprūde
Stāsti
Nākotnes Rīgas industriālais “piedēklis”. Pirms 60 gadiem Mangaļsalu pievieno galvaspilsētai
09:16
RE
Reklāmraksts
Reklāmraksti
Atjautīgas un oriģinālas dāvanu idejas visai ģimenei
09:00
LE
LETA
Ziņas
Plānoja nolaupīt un nogalināt cilvēkus: Teikā aiztur sevišķi bīstamu noziedznieku
08:57