Iepirkšanās nav svētku sastāvdaļa  10

Tirgotāju novērojumi liecinot, ka iepirkšanās nav svētku sastāvdaļa – pircēji pārtikas un citu preču sagādi neatliek uz pēdējo brīdi, kad galds jāklāj un ciemiņi gandrīz vai klauvē pie durvīm. Svinamās dienās ļaudis galvenokārt ienākot tikai tāpēc, ka veikals ir atvērts, – stāsta M. Muceniece. Veikalu darbinieki apgalvojot – uzņēmumam tas nevar būt ekonomiski izdevīgi, tikai tiem darbiniekiem, kas vēlas nopelnīt dubultā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Lasīt citas ziņas

– Vienu brīdi šī piemaksa cilvēkiem bija ļoti būtiska, – atzīst tirgotāju arodbiedrības vadītāja. Tirdzniecības nozare neizceļoties ar tām labākajām algām, un darbinieki svētku vietā izvēlas darbu, lai varētu saņemtu 100% lielāku atalgojumu, ko lielās ķēdes godprātīgi izmaksā.

LPTA izpilddirektors N. Krūzītis norāda, ka “Rimi” un “Maxima” darbinieki par darbu svētku dienās saņem samaksu dubultā, kas nebūt neesot ierasta prakse mazumtirdzniecības nozarē. – Joprojām aplokšņu algu īpatsvars ir ļoti augsts, un, kā liecina pētnieku jaunākie dati, ēnu ekonomika mazumtirdzniecības sektorā ir vairāk nekā 24%.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kas attiecas uz līdzšinējo veikala darba laiku, tirgotāji vadoties pēc sabiedrības interesēm. – LPTA pārstāvētie tīkli ļoti rūpīgi plāno darba laiku, tas vienmēr tiek pielāgots pircēju paradumiem. Jau šobrīd, ja nav pieprasījuma, svētku dienās un brīvdienās darba laiki tiek saīsināti, – apgalvo Krūzītis.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.