Lielie – ciet, mazie – strādā  10

Tirgotāju arodbiedrība vēlas svētku dienas visiem nozarē strādājošajiem, bet LTA atbalsta darba laika ierobežojumus tikai dominējošajiem tirgotājiem, pārējie var atpūsties pēc izvēles. H. Danusēvičs šo uzskata tikai par taisnīgu priekšlikumu, kas kaut nedaudz palīdzētu mazajiem tirgotājiem nevienlīdzīgās konkurences cīņā ar ārzemju gigantiem – veikalu tīkliem „Rimi“ un „Maxima“. Asociācija, kura apvieno ap 150 juridisku personu un 2000 tirgotāju, savas idejas galaversiju nofomulēs 18. augusta konferencē.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

Kā norāda Danusēvičs, jautājums ir ekonomiski dziļāks. – Redzam, ka lielākajā daļā Eiropas Savienības valstu, kurās dominējošiem lieluzņēmumiem nav milzīgs iespaids uz politiķiem un valsts varu, jautājums ir noregulēts, un ierobežojumi no vienas puses nāk par labu lielo uzņēmumu darbiniekiem, no otras puses – mazajiem uzņēmumiem viņu izdzīvotspējā, konkurencē ar milzīgajiem uzņēmumiem.

LTA piedāvājumu kā pretrunīgu, kas vērsts uz atsevišķu uzņēmumu biznesa interesēm, vērtē Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija (LPTA), kurā ietilpst jau pieminētie giganti. – Nav pamata domāt, ka mazāko veikalu darbinieku intereses atšķirtos no tiem, kas strādā lielākā veikalā. Tādēļ, ja šāds likums tiek piemērots, tam noteikti jāattiecas uz visiem tirgus dalībniekiem, gan maziem, gan lieliem veikaliem, – saka organizācijas izpilddirektors Noris Krūzītis.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.