Foto – LETA
Foto – LETA
Foto – LETA

Valdībā notika balsojums. Koļegovas pārcelšanu VID vadītāja amatā atbalstīja Ministru prezidents un ZZS virzītie ministri, kā arī tieslietu ministrs Rasnačs no NA ar nosacījumu, ka pēc gada Koļegovas darbs tiktu izvērtēts, savukārt četri “Vienotības” virzītie ministri bija pret Koļegovas kandidatūru. 4

Pēc balsojuma, piesaucot koalīcijas līgumu, Ašeradens norādīja, ka gadījumā, ja visi vienas partijas pārstāvji valdībā balso pret kādā jautājumā, tas tiek atlikts par nedēļu un izdiskutēts koalīcijas partijas sadarbību padomē.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Peru valdība oficiāli klasificējusi transpersonas un nebinārās personas kā “garīgi slimas”
Lasīt citas ziņas

Ministru prezidents izsludināja valdībās sēdē 20 minūšu pārtraukumu pirms gala lēmuma pieņemšanas.

Galarezultātā “Vienotības” iebildumu dēļ valdība šodien uz nedēļu atlika Koļegovas apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc sēdes atsākšanās premjers paziņoja, ka viņš nebūs tas, kuru var šantažēt, taču vienlaikus viņš arī nebūs tas, kurš pārkāps koalīcijas līgumu. Līdz ar to jautājuma izskatīšana uz nedēļu tika atlikta.

Pēc tikšanās ar Koļegovu partijas “Vienotība” vadītājs Andris Piebalgs atzina, ka “Vienotības” lēmums ir Koļegovu neatbalstīt. “Pamatojums tam nav tik daudz saistīts ar viņas profesionālajām zināšanām, bet tas ir tomēr saistīts ar to, ka cilvēkam ir jābūt absolūti nevainojamai gan amatpersonas deklarācijai, gan arī darījumiem, kas, saprotu, ir likumīgi, bet ir ļoti, ļoti grūti saprotami. Diskusijā viņai neviens konkrēti nepārmeta par šiem darījumiem, bet konkrētajam amatam ir jābūt absolūti nevainojamai reputācijai,” sacīja Piebalgs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.