Foto – Shutterstock

Lauksaimniekiem nav vienprātības 9

LOSP valdes priekšsēdētājs un Latvijas Zirgaudzētāju biedrības prezidents Edgars Treibergs šāda referenduma sarīkošanai saredz jēgu arī pašlaik. “Kad Saeimā pieņēma likuma grozījumus, nosakot stingrākas prasības zemes pircējiem, kāda daļa ārzemnieku, kuri bija iegādājušies zemi Latvijā, pievērsās lauksaimniecībai, savukārt citi to pārdeva un atgriezās savās zemēs. Tāpēc uzskatu, ka visi paņēmieni ir labi, lai ierobežotu ārzemnieku ieplūšanu, kas samazina mūsu zemnieku iespējas nopirkt un apsaimniekot zemi,” saka Edgars Treibergs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Lasīt citas ziņas

“Pašlaik rīkot šādu referendumu būtu pilnīgi bezjēdzīgi,” saka Latvijas Lauku atbalsta asociācijas valdes priekšsēdētājs Andris Actiņš. “Man šķiet, ka ar šādu ideju nāk klajā daži Saeimas deputāti, lai pievērstu sev sabiedrības uzmanību un vairotu savu popularitāti. Zemes iegādes aizliegums ārzemniekiem Latvijā ir nokavēts. Ārzemnieki jau nopirkuši visu vērtīgāko, ko gribējuši.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.