Foto: Agnese Strazdiņa

Zemeņu putas ar vaniļas mērci. Burvīgs deserts 1

Sastāvdaļas zemeņu putām
• 1 l saldā krējuma
• 150 g zemeņu
• 10 g cukura
• 10 g vaniļas cukura

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Vaniļas mērcei
• 1 l piena
• 100 g cukura
• 10 olu dzeltenumi
• 10 g vaniļas cukura

Pagatavošana.
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pa daļām pievieno uzvārītu pienu, nepārtraukti maisot. Pēc tam trauku ar saputotajiem olu dzeltenumiem un pienu liek ūdens peldē, karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Vaniļas mērci pasniedz atdzesētu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Saputo saldo krējumu, kam pievienots cukurs un vaniļas cukurs. Tad pievieno sablendētas zemenes un uzmanīgi iecilā.

Trauciņā vispirms liek vaniļas mērci, tad – zemeņu putas.

Vaniļas mērci nedrīkst uzvārīt, jo tad olu dzeltenumi saies ziedos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.