1936. gada 4. janvārī 0

Pirms 80 gadiem, 1936. gada 4. janvārī, ASV mūzikas žurnāla “Billboard” lappusēs parādījās pasaulē pirmais populārās mūzikas tops jeb saraksts, kas atainoja tā brīža visvairāk pirktos mūzikas gabalus atkarībā no Ņujorkā pārdoto skaņuplašu skaita.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Veselam
Psihiatre safabricējusi informāciju pacientes ambulatorajā kartē, lai “uzliktu viņu uzskaitē”: “Es esot lauzusi kāju, un man esot seksuālā disfunkcija” 8
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Lasīt citas ziņas

Pirmo vietu sarakstā ieņēma itāliešu cilmes džeza vijolnieks Džo Venuti ar “Stop! Look! Listen!” (“Apstājies! Paskaties! Klausies!”). Sākotnēji vietas piešķīra pēc skaņdarba, ne ieraksta popularitātes. Līdz ar to ierasta bija situācija, kad vairāki izpildītāji viens pēc otra ņēmās izpildīt vienu dziesmu, tikko tā bija ieguvusi klausītāju atzinību. Individuālo izpildītāju un skaņuplašu topi, TV izmantošana jau ir 50. gadu parādība. Tad populārākos gabalus sāka dalīt arī pēc popmūzikas žanriem. 50. gadu sākumā amerikāņu praksi sāka piekopt Eiropā – vispirms Lielbritānijā, pēc tam Vācijā un citās rietumvalstīs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.