GRĀMATA. Mūsu absurdā sabiedrība ir laba kaut vai tāpēc vien, ka tā ir viela mākslinieka Ivara Poikāna daiļradei. Grāmatā “Laikam nav nekādas nozīmes”(apgāds “Neputns”) ir mākslinieka darbu izlase, mākslas zinātnieces Ingas Bunkšes apcere par Poikāna fenomenu mūsu mākslā un paša mākslinieka stāstījums par darbu tapšanas ierosmēm. “Dzīve ir pārāk nopietna, lai to dzīvotu bez ironijas,” viņš atgādina.
GRĀMATA. Mūsu absurdā sabiedrība ir laba kaut vai tāpēc vien, ka tā ir viela mākslinieka Ivara Poikāna daiļradei. Grāmatā “Laikam nav nekādas nozīmes”(apgāds “Neputns”) ir mākslinieka darbu izlase, mākslas zinātnieces Ingas Bunkšes apcere par Poikāna fenomenu mūsu mākslā un paša mākslinieka stāstījums par darbu tapšanas ierosmēm. “Dzīve ir pārāk nopietna, lai to dzīvotu bez ironijas,” viņš atgādina.
GRĀMATA. Mūsu absurdā sabiedrība ir laba kaut vai tāpēc vien, ka tā ir viela mākslinieka Ivara Poikāna daiļradei. Grāmatā “Laikam nav nekādas nozīmes”(apgāds “Neputns”) ir mākslinieka darbu izlase, mākslas zinātnieces Ingas Bunkšes apcere par Poikāna fenomenu mūsu mākslā un paša mākslinieka stāstījums par darbu tapšanas ierosmēm. “Dzīve ir pārāk nopietna, lai to dzīvotu bez ironijas,” […]

7 labas lietas iesaka Ilze Vītola 0

GRĀMATA

Mūsu absurdā sabiedrība ir laba kaut vai tāpēc vien, ka tā ir viela mākslinieka Ivara Poikāna daiļradei. Grāmatā “Laikam nav nekādas nozīmes”(apgāds “Neputns”) ir mākslinieka darbu izlase, mākslas zinātnieces Ingas Bunkšes apcere par Poikāna fenomenu mūsu mākslā un paša mākslinieka stāstījums par darbu tapšanas ierosmēm. “Dzīve ir pārāk nopietna, lai to dzīvotu bez ironijas,” viņš atgādina.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

FILMA


Kas rodas, ja divus gadus filmu par Rīgu veido Latvijas sociālantropologi un septiņu Eiropas valstu ievērojami kinodokumentālisti? Ir ieraudzīti saistoši stāsti, varoņi un situācijas Maskavas priekšpilsētā, Mangaļsalā, Lucavsalā, Ķīpsalā, Daugavgrīvā un Bolderājā, Vecrīgā. Filmas režijas konsultants ir Dāvis Sīmanis, producenti Antra Gaile, Gints Grūbe.

SARĪKOJUMS


CITI ŠOBRĪD LASA

Dzejas dienu 50. jubilejai dota devīze “Dzeja pievelk!”. Vai tad tā nav? Ir! Jo notiks 40 pasākumi Rīgā un vēl 100 – visā Latvijā. Turklāt dzeja pievelk ne tikai pašus dzejniekus un lasītājus, arī mūziķus (grupa “Sigma”, koris “Latvija”), aktierus (teatralizētu dzejas iestudējumu veidos Maija Apine, Ivars Krasts, Ģirts Krūmiņš), māksliniekus (apvienība “Orbīta”) un pat komiksu žurnāla veidotājus – taps dzejas dienu izdevums “Kuš!”. Piedalīsies arī 22 ārvalstu dzejnieki projektā “Kaimiņi trokšņo” un 11. septembrī Esplanādē startēs “Latviešu dzejas maratons”.

IZSTĀDE


Teda Notena rotas sadragā tradicionālos priekšstatus par rotām. Tie ir rotu stāsti, saziņa ar cilvēkiem. “Gribi samainīt gredzenu?” jautā Teds Notens lielā provokatīvā instalācijā. Samaini vienu no revolvera kontūrā izstādītajiem 500 rozā gredzeniem pret savējo un kļūsi par instalācijas līdzautoru. Tā būs, kā teiktu Notens, jauno un veco stāstu apmaiņa. Līdz šim projekts realizēts Tokijā, Stokholmā un Velingtonā. Kad Rīgai sekos Londona, Parīze, Milāna, Sidneja, Sanpaulu, Ņujorka un Maskava, mākslinieks cer izstādīt visus 15 instalācijas vienuviet.

JAUNUMS


Kad sakām “putra”, domājam “Herkuless”. Un ne velti – izrādās, “Herkuless” ir viens no vecākajiem Latvijas pārtikas produktu zīmoliem. Tā 60. – jubilejas – gadā “Rīgas dzirnavnieks” uzsācis ražot bioloģiskās un ātri vārāmās pilngraudu auzu pārslas. Ar tām stipri kļūst arī Igaunijā, Lietuvā un Itālijā.

GARDI!


Cik gardi deserti ir tepat, mūsu redakcijas kafejnīcā! Astrīdas Krūmas persiku krēms: Uz pusēm pārgrieztu persiku bagātinām ar krēmu (35% saldo krējumu sakuļam ar svaigo sieru “Dzintars” un mazliet cukura) un rotājam ar kļavu sīrupu un plūmju daiviņām.

DZĪVES GUDRĪBA


Redzēšanas un saprašanas prieks ir skaistākā dabas dāvana.

Alberts Einšteins

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.