Mobilā versija
+5.5°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
15. jūlijs, 2014
Drukāt

Aprikožu čili mērce. Lieliski garšo kopā ar gaļas ēdienam vai zivi!

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Veselīgas ēšanas kustība “Aikāgaršo” piedāvā izmēģināt oriģinālas un vasarīgas receptes.

APRIKOŽU ČILI MĒRCE

Pagatavošana laiks: 30 min
Porcija: dažas burciņas gardās mērces

Nepieciešams

Aprikozes – 1 kg
Apelsīni – 2-3 gab.
Čili pipars – 1 gab.
Laims – 1 gab.
Brūnais cukurs – 3 ēdamk.
Ķiploks – 2-3 daiviņas
Citronzāle – 1 gab.
Ingvers – 5mm saknes
Sāls – šķipsniņa

Pagatavošana

Noskalo aprikozes un attīri tās no kauliņiem
Notīri ķiploka daiviņas, sagriez čili
Izspied apelsīnu sulu
Liec visu katlā, pievieno sulu, kas izspiesta no apelsīniem.
Pieliec arī citas sastāvdaļas (pataupi vienīgi laimu).
Liec uz lēnas uguns un vāri vismaz 20 minūtes.
Pēc garšas pievieno laima sulu.
Mērci sablenderē vai izspied caur sietu.

“Aikāgaršo” padoms!
Ja vēlies, lai mērce būtu skābāka, pievieno vairāk laima, bet ja gribi to asāku, – pievieno vēl čili.
Aprikožu čili mērce lieliski sader ar gaļas ēdieniem, kā arī ar baltās zivs fileju un wok pannā ceptiem dārzeņiem. Pievieno to kā piedevu pie maltītes un izbaudi eksotiskās garšas!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+