Mobilā versija
-2.2°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
2. oktobris, 2014
Drukāt

Kārdinoši groziņi ar zefīra krēmu – tādus var uztaisīt arī mājās

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv

Sastāvdaļas

Mīklai:

100g sviests

165g milti

1 olas dzeltenums

65g pūdercukurs

65g rieksti (mandeles)

1/2 tējk. vaniļas cukurs

Pildījumam:

200g džems

100g cukurs

3 olu baltumi

3g agars

60g ūdens

Pagatavošana

Riekstus notīrīt, apgrauzdēt un sasmalcināt.
Mīklai – sajaukt kopā mīkstu sviestu ar pūdercukuru un olas dzeltenumu. Pievienot riekstus un miltus, iejaukt mīklu. Mīklu irullēt plānā slānī (2-3mm) un atdzesēt ledusskapī. Mīklu sakārtot groziņos, sadurstīt ar dakšu un cept 12 min. iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos līdz tā kļūst zeltaina. Groziņus atdzesēt.
Džemu uzsildīt un izberzt caur sietu. Piepildīt groziņus ar džemu.
Agaru iemērkt ausktā ūdenī uz 2 st. Džemu uzsildīt un izberzt caur sietu. Lielā bļodā pārlikt olu baltumus, siltu džemu un cukuru un uzputot ar mikseri. Kamēr putojat, uzkarsēt agaru un pievienot vēl karstu. Kārtīgi samaisīt.

Uzreiz pārlikt masu sagatavotā konditorejas maisiņā un izspiest kremu groziņos.
Dekorē ar šokolādi un svaigām ogām.

Recepti piedāvā

bon_apetit_500

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+