Mobilā versija
-0.3°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
20. oktobris, 2013
Drukāt

Cālis “Levengi” Kaukāza gaumē

Anda KrauzeAnda Krauze

Anda Krauze

Cālis “Levengi”

SASTĀVDAĻAS Cālis, aliču vai cita skāba sula, pipari, sāls. Pildījumam: vidēji liels sīpols, 50 – 60 g grieķu riekstu, kaltēts kizils (vai garšviela “Sumah”), svaigas piparmētras, kinza, dilles, saldais krējums. Piedevām: kartupeļi vai rīsi, marinēti gurķi, svaigi dārzeņi, zaļumi.

KĀ GATAVOT? Cāli iztīra, nomazgā, ieberzē ar pipariem un sāli, apslaka ar aliču vai kādu citu skābu sulu, atstāj marinēties. Pa to laiku gatavo pildījumu. Gaļas mašīnā samaļ sīpolu, grieķu riekstus, pievieno kaltētu kizilu (var aizstāt ar “Sumah” garšvielu), aromātam – svaigas piparmētru lapiņas, kinzu un dilles. Pielej nedaudz saldā krējuma, visu sajauc un pilda cālī. Ietin folijā un 30 min cep cepeškrāsnī. Pasniedz ar rīsiem vai kartupeļiem, pievienojot marinētus gurķīšus, svaigus dārzeņus un zaļumus.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+