Mobilā versija
+7.0°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
14. novembris, 2014
Drukāt

Cālis pīlādžos ar viršu medu no restorāna “Ostas skati” šefpavāra

OstasSkati2_Cropped

Recepte no restorāna OSTAS SKATI. Šefpavārs: Ingmārs Ladigs

Cālis pīlādžos ar viršu medu, Lielvārdes tumšā alus novārījuma mērcē, burkānos ar sinepēm un lazdu riekstu ievārījumā ar estragonu

(4 porcijas)

45 min katliņā lēni vāra 400 ml Lielvārdes tumšā alus ar 2 rozmarīna zariņiem, pievieno pēc garšas sāli, piparus, līdz šķidrums sabiezē, tad pievieno 50 g viršu medus.

Ietin folijā 500 g burkānu, cep cepeškrāsnī, līdz kļūst mīksti. Liek virtuves procesorā (var izmantot arī blenderi), pievieno 50 g sviesta, 30 g krējuma, 30 g sinepju, 15 g viršu medus, 15 ml citronu sulas, 4 g ķimeņu. Produktus sasmalcina un uzglabā 25 – 35 °C līdz pasniegšanai.

100 ml vīna etiķa lēni vāra 200 g lazdu riekstu, 20 g estragona, pievienojot 100 ml ūdens. Kad liekais šķidrums iztvaiko un rieksti ir mīksti, iemaisa 30 g viršu medus.

Apstrādātas 4 cāļa krūtiņas ietin desiņas formā pārtikas plēvē un tvaicē, līdz cāļa krūtiņu iekšējā temperatūra ir 60 °C. Katliņā lej 200 ml pīlādžu sulas, pievieno sāli, piparus. Lēnām uzvāra, tad iemaisa 50 g viršu medus un 50 g sviesta. Novārījumā liek sagatavoto cāli un karamelizē, līdz tam ir brūna garoziņa.

Ēdienu pasniedz, visas sastāvdaļas servējot uz šķīvja, pievieno brokoļus un dekorē ar citiem sezonāli pieejamiem svaigiem dārzeņiem.

 

Recepte no Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+